Leuke Sinterklaascadeautjes

Weken van te voren, als onder meer de jaarlijkse speelgoedcatalogi op de deurmat vallen, worden de kinderen al nerveus. Sinterklaas is in aantocht en dat betekent dat iedereen verlanglijstjes kan en mag maken met daarop het meest favoriete sinterklaascadeau vermeld.

Ideeën opdoen voor het geschikte cadeau, betekent al lang niet meer rennen van winkel naar winkel en hopen dat er tijdig iets passends gevonden wordt. Al blijft het echte winkelen natuurlijk wel een stuk sfeervoller, er is niets zo makkelijk om vooraf online te bekijken welke mogelijkheden er allemaal beschikbaar zijn. Eenvoudig zien welke winkels wat verkopen, en bijvoorbeeld online bestellen van speelgoed en hopen dat het sinterklaascadeau tijdig bezorgd wordt. Wie een beetje goed zoekt kan tevens met een leuke korting zijn of haar Sinterklaascadeaus scoren. Niets gaat boven de gezellige sfeer en de rijkelijk versierde etalages in winkelcentra met Sinterklaas. Overal mag er geproefd worden van lekkernijen en de cadeaus kunnen beter worden bekeken en eventueel uitgeprobeerd.

Sinterklaas cadeau tips

Van schoencadeautjes tot pakjesavond

Ieder jaar weer iets origineels bedenken wat in de smaak valt is al moeilijk genoeg. Kinderen hebben een voorraadje tekeningen liggen die samen met een wortel en wat stro in een schoen bij de schoorsteen wordt gezet. Enigszins schoorvoetend of uitbundig enthousiast en luidkeels wordt een sinterklaasliedje gezongen en het wachten is begonnen. Na een nacht tevergeefs luisteren of Sinterklaas te paard over het dak rijdt, worden kinderen tóch beloond met een schoencadeautje. Het hoogtepunt van de sinterklaasperiode ligt op de avond van 5 december als het pakjesavond is. Na een gezellige maaltijd en onder het genot van een hapje en een drankje worden grote en kleine cadeautjes eindelijk uitgepakt. Stralende kindergezichtjes en tevreden volwassenen danken ieder op hun eigen manier de Sint voor al het moois dat is langs gebracht.

Lootjes trekken en surprises maken

Op sinterklaasavond is het gezellig om met familie, vrienden en kennissen bijeen te komen en cadeautjes aan elkaar te geven. Traditioneel wordt er voorafgaand aan het heerlijk avondje druk geknipt, geplakt en geknutseld om de best passende surprise in elkaar te zetten. Elkaar verrassen met een kleurrijke surprise en een eigen handig geschreven gedicht zorgen vaak dat het sinterklaascadeau zelf van minder belang is. Als iedereen klaar zit, wordt er plotseling hard op de deur geklopt en brengt Sinterklaas of Piet een bezoekje aan het gezelschap. Pepernoten vliegen in het rond, sommige kinderen zijn vol enthousiasme en anderen misschien een beetje bang. Zo beleven jong en oud samen dan toch ieder op zijn of haar eigen manier een gezellige avond.

De leukste cadeautjes zijn volgens Sinterklaasfan.nl :

Cadeaus voor mannen - Cadeaus voor vouwen - Sieraden - Horloge - Gadget - Handtas - Lekker geurtje - Wijngeschenken - Houten speelgoed - Luxe badartikelen - Sinterklaas relatiegeschenk - Sinterklaaskaarten - Playmobil - Chocoladeletters

Cadeau tips voor 5 december

U ziet door de bomen het bos niet meer en kunt niet kiezen? Geen probleem. Kijk snel op onderstaande websites voor de leukste Sinterklaascadeautjes.