Sinterklaas Playmobil figuren

Playmobil is naast Lego een ontzettend populair speelgoed en gaat al jaren mee. Het speelgoed bestaat al 50 jaar en wordt werelwijd verkocht. Natuurlijk zijn er ook van Playmobil Sinterklaas figuren te krijgen. Sinterklaas en Zwarte Piet van Playmobil, hoe leuk is dat. Hier op Sinterklaasfan.nl worden alle sets die uitgebracht zijn beschreven. De kunststof Sinterklaas en Zwarte Piet poppetjes worden helaas niet meer gemaakt. Ze zijn tijdelijk op de markt geweest. Mocht je ze nog ergens kunnen kopen dan heb je geluk want ze worden steeds schaarser en beginnen onderhand verzamel objecten te worden. Echt iets voor Sinterklaasfans dus.. :)


Welke Sinterklaas figuren sets zijn er uitgebracht?

In de periode 2010-2014 ,dus eigenlijk maar een aantal jaren zijn de Playmobil Sinterklaas figuren geproduceerd en in de speelgoedwinkels te koop aangeboden. De afgelopen jaren zijn de Sinterklaas Playmobil setjes uitverkocht geraakt bij de bekende speelgoedwinkels. Drogisterij keten Kruidvat heeft een aantal jaren achter elkaar in 2016-2018 nog partijen opgekocht en in hun winkels te koop aangeboden. Hier was een ware run op omdat de Sinterklaas figuren erg populair zijn en de prijzen waren bijzonder gunstig.

4887 - Sinterklaas met Kerstengel

Playmobil 4887 Sinterklaas en Kerstengel uitgebracht in 2010. Set bestaande uit Sinterklaas en Kerstengel.

4893 - Sinterklaas en Piet

Playmobil 4893 Sinterklaas uitgebracht in 2011. De set bestaat uit Sinterklaas, Zwarte Piet met complete uitrusting inclusief roe en het paard van Sinterklaas, Amerigo.

5040 - Pakjespieten

Playmobil 5040 Pakjespieten uitbebracht in 2011. Set met 3 Pakjespieten voorzien van roe en het grote boek en de zak van Sinterklaas gevuld met kadootjes.

5206 - Stoomboot met Sinterklaas figuren


Playmobil 5206 de Stoomboot van Sinterklaas uitgebracht in 2011. De set bestaat uit de Pakjesboot, Sinterklaas, Zwarte Piet met roe, Amerigo. Aan boord de zak van Sinterklaas en heel veel kadootjes.

5217 - Sinterklaas en Pieten kalender


Playmobil 5217 Sinterklaas en Piet kalender uitgebracht in 2013. De set bestaat uit Sinterklaas, 2 Zwarte Pi eten, Amerigo, 2 kinderen, de zak van Sinterklaas en heel veel kadootjes. De Playmobil Sinterklaaskalender bevat 20 verrassingen die je vanaf halverwege november opent, dus vanaf het moment dat de Sint in het land is. Elke dag openen de kinderen één vakje, de set wordt dan steeds completer. Op 5 december is dan Pakjesavond!

Waar Playmobil Sinterklaas figuren kopen?

Helaas worden de Playmobil Sinterklaas figuren niet meer geproduceerd. In de gewone speelgoedwinkels of webshops zijn te dan ook niet meer te vinden. Verzamelaars van deze sets zullen goed moeten zoeken om ze te kunnen bemachtigen. Hier en daar worden ze nog wel aangeboden al is dat dan vaak tegen woekerprijzen.