Pepernoten maken

pepernoten receptWat mag er niet onbreken tijdens het Sinterklaasfeest ? juist, pepernoten en het liefst zelfgemaakt. Sinterklaasfan.nl kreeg van de kookpiet lekkere recepten en kooktips. Met dit recept kan je zelf de lekkerste pepernoten maken.

Wat ben je nodig voor het recept

250 gram bloem / 3 gram bakpoeder / 5 gram kaneel / 2½ gram gemalen kruidnagel / 2 gram kardemom / 1 gram gemberpoeder /125 gram boter / 125 gram bruine basterdsuiker / 50 gram schenkstroop / 3 gram zout.

De pepernoten maken

sinterklaas receptDe bloem met het bakpoeder en de kruiden zeven in een kom. Verwarm de boter samen met de basterdsuiker, de stroop en het zout al roerend in een steelpan tot alles is gesmolten. Schenk dit bij de bloemmassa en roer alles goed door elkaar tot een mooie gladde deeg is ontstaan. Laat dit alles op een koele plaats een paar uurtjes opstijven. Rol het deeg daarna uit tot een lap van ½ cm dikte en steek hier bijvoorbeeld met een appelboor of met de achterkant van een spuitmondje gelijkmatige mopjes uit. Leg deze op een beboterde bakplaat en schuif die ongeveer 15 minuten midden in een matig warme oven (circa 180 °C). Neem daarna de pepernoten van het bakblik en laat ze afkoelen. En smullen maar!!!

Inspiratie nodig?

Meer Sinterklaas recepten