Speelgoed voor Sinterklaas

Sinterklaasfan.nl weet als geen ander waar het leukste Sinterklaas speelgoed te vinden is op internet. Naast de ruime keus is het speelgoed ook nog eens aantrekkelijk geprijst. Wie wil dat nu niet. Belangrijk is echter wel om te weten waarom je een bepaald speelgoed voor je kind koopt.

Sinterklaas speelgoed tips

Tips voor het kopen van speelgoed

Met Sinterklaas wordt er altijd veel speelgoed gekocht. Veelal ook speelgoed waar niet of nauwelijks mee gespeeld wordt en dat is jammer. Hieronder staan speelgoed tips waar iedereen wel iets mee kan. Het zijn allemaal Sinterklaas speelgoed tips die bij elke leeftijd passen en die ook nog eens duurzaam zijn.

Goedkoop is duurkoop

Vaak denken mensen dat ze beter veel dan weinig kunnen geven. Ze kopen dan ook een berg speelgoed in goedkope winkels. Het is vaak speelgoed van mindere kwaliteit en van materialen die al uit elkaar vallen als je er naar kijkt. Voor kinderen is het niet leuk natuurlijk als hun favoriete speeltje al binnen de kortste tijd stuk is. Daarom is het belangrijk om te beseffen dat goedkoop duurkoop is. Koop daarom liever minder speelgoed van betere kwaliteit.

Uitbreiden van de speelgoed collectie

Houdt het kind van Lego? Speelt het graag met Playmobil? Barbies? Little People? Of een andere speelgoed lijn? Koop dan een aanvulling of uitbreiding hierop. Daar heeft het kind meer aan, dan steeds maar weer iets nieuws dat niet te combineren valt met ander speelgoed.

Geen batterijen

Speelgoed op batterijen is lastig. De batterijen kunnen leeg raken en vaak zijn ze erg kwetsbaar. Vermijd daarom dit speelgoed. Vaak kunnen kinderen er alleen maar naar kijken en is het dus geen speelgoed, maar een soort van entertainment. Ze worden vermaakt en daar verliezen ze al snel hun interesse in.

Buiten speelgoed

Geef het kind speelgoed waar het mee naar buiten kan. Een springtouw, hoepel of bal valt altijd in de smaak, evenals klossen, een fietsje of schommel. Zo moet het kind wel naar buiten en dat is gezond.

Gezelschapsspellen

Wat altijd goed is voor urenlang speelplezier, zijn de ouderwetse gezelschapsspellen. Het zorgt voor enorm veel gezelligheid in huis als er samen een spelletje gespeeld wordt. Denk maar eens aan kwartet, memory of mens erger je niet. 

Teken- en knutselspullen

Tekenen en knutselen vindt bijna elk kind leuk om te doen. Lekker knippen, plakken, kleuren of kleien. Het stimuleert de creativiteit en dit kun je bovendien wel in de goedkopere winkels halen. 

Rollenspellen

Verkleedkleren, winkeltjes, keukentjes of poppenwagens, het is allemaal speelgoed waarmee de fantasie van kinderen geprikkeld wordt. Ze spelen er het dagelijkse leven mee na en dat is niet alleen erg leuk, maar ook heel goed voor ze.

Poppen en knuffels

Houd er rekening mee dat een kind slechts een beperkt aantal poppen of knuffels heeft waar het echt mee speelt. Bovendien heeft het hier waarschijnlijk al zo ontzettend veel van, dat het geen slimme aankoop is. 

Speelgoedwinkel zoeken ?

Alle folders al doorgebladerd en nog steeds niets kunnen vinden? Geen paniek. Kijk snel op onderstaande websites voor de leukste 5 december kadootjes.

Speelgoed kopen? Vergelijk op Knibble!