Banketletter maken

banketletter receptWat mag er niet onbreken tijdens het Sinterklaasfeest ? juist, een banketletter en het liefst zelfgemaakt. Sinterklaasfan.nl kreeg van de kookpiet lekkere recepten en kooktips. Met dit recept kan je zelf de lekkerste banketletters maken.

Wat ben je nodig voor het recept

450 gram diepvries bladerdeeg / 500 gram amandelspijs / 1 losgeklopt ei

De banketletter maken

sinterklaas receptVerwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de bladerdeeg en leg de deegplakjes op elkaar. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 30 cm is bereikt. Snijdt de deeglap doormidden en plak ze met water aan elkaar tot een deeglap van 15 x 60 centimeter. Vorm de amandelspijs tot een rol van ongeveer 55 centimeter en leg dit op de deeglap. Het deeg rond de spijs vouwen en de deegnaad en zijkant met water vastplakken. Met de deegnaad naar beneden op een bakblik leggen en de letter S (van Sint) vormen. Het deeg bestrijken met het ei en in het midden van de oven ongeveer 35 minuten op 200 graden bakken. Deze banketletter smaakt warm-lauw bestoven met poedersuiker het lekkerst!

Inspiratie nodig?

Meer Sinterklaas recepten