Pepernotenijs maken

pepernotenijs receptWat mag er niet onbreken tijdens het Sinterklaasfeest ? juist, pepernotenijs en het liefst zelfgemaakt. Sinterklaasfan.nl kreeg van de kookpiet lekkere recepten en kooktips. Met dit recept kan je zelf het lekkerste pepernotenijs maken.

Wat ben je nodig voor het recept

500 ml vanille ijs / 250 ml slagroom / 75 gram pepernoten / 1 sinaasappel

Het pepernotenijs maken

sinterklaas receptHet vanille ijs uit de diepvries halen en in ongeveer 10 minuten iets zacher later worden maar niet laten smelten. Was de sinaasappel onder stromend water schoon en rasp de schil eraf. Klop daarna de slagroom stijf. Maak de pepernoten in kleine stukjes. Het makkelijkst gaat dat door ze in een zak te doen en daar met een deegroller over rollen. Zo krijg je niet te veel rommel. Klop de slagroom, sinaasappelrasp en pepernoten met grote slagen door het ijs. Klop het niet te lang! Doe daarna het mengsel terug in de ijsdoos en laat het ijs 3 tot 4 uur helemaal bevriezen. Schep het ijs tussentijds tweemaal met een vork om.

Schep mooie bollen van het ijs in een ijscoupe of op een bordje en garneer het eventueel met wat pepernoten en chocoladesaus. Een feestelijke afsluiter van de 5 december maaltijd! Smullen maar !!!

Inspiratie nodig?

Meer Sinterklaas recepten