Kruidnoten maken

Kruidnoten receptWat mag er niet onbreken tijdens het Sinterklaasfeest ? juist, kruidnoten en het liefst zelfgemaakt. Sinterklaasfan.nl kreeg van de kookpiet lekkere recepten en kooktips. Met dit recept kan je zelf de lekkerste kruidnoten maken.Wat ben je nodig voor het recept

250 gram zelfrijzend bakmeel / 5 gram kaneel / 2½ gram gemalen kruidnagel / 1 gram gemberpoeder / 100 gram boter / 125 gram bruine basterdsuiker / 50 gram schenkstroop / 3 gram zout / 1 eetlepel speculaaskruiden.

De kruidnoten maken

sinterklaas receptDoe het bakmeel in een kom. Verwarm de boter samen met de basterdsuiker, de stroop en het zout al roerend in een steelpan tot alles is gesmolten. Schenk dit bij het bakmeel, voeg de speculaaskruiden, het kaneel, de kruidnagel en gember toe en roer alles goed door elkaar tot een mooie gladde deeg is ontstaan. Laat dit alles op een koele plaats een paar uurtjes opstijven. Rol het deeg daarna uit tot een lap van ½ cm dikte en steek hier bijvoorbeeld met een appelboor of met de achterkant van een spuitmondje gelijkmatige mopjes uit. Leg de deegnoten op een beboterde bakplaat en schuif die ongeveer 15 minuten midden in een matig warme oven (circa 180 °C). Neem daarna de kruidnoten van het bakblik en laat ze afkoelen. Smullen maar!!!

Inspiratie nodig?

Meer Sinterklaas recepten