Sint en Piet op bezoek, dat kan!

Een sinterklaasfeest zonder de goedheiligman is bijna niet voor te stellen. Of het nou voor de buurtvereniging, sportclub, school of thuis is, een Sinterklaas inhuren om langs te komen maakt het feest wel heel speciaal. 

Sinterklaas inhuren

Reserveer op tijd

Houd er rekening mee dat de Sint het in de aanloop naar pakjesavond altijd erg druk heeft en deze dus ruim van tevoren geboekt moet worden. Zijn komst kan het beste rond half oktober al vastgelegd worden, wanneer de Sint aanstalten maakt om met zijn stoomboot naar ons land af te reizen. 

Wensen doorgeven

De juiste Sinterklaas inhuren is niet moeilijk, maar vergt wel wat aandacht en afstemming. Zo moet ruim van tevoren contact opgenomen worden met degene die de Sint speelt om het één en ander door te nemen. Ook de Sint komt namelijk graag goed voorbereid op bezoek.

Spreek van tevoren goed af wat er van de Sint en zijn pieten verwacht wordt, geef namen van aanwezigen door, leuke anekdotes en grappige verhalen die het afgelopen jaar voorgevallen zijn. Geef eventueel ook door wie er bang is van de Sint en of er kinderen met een gedragsstoornis of handicap aanwezig zijn. Zo kan de Sint met iedereen rekening houden.

Bereid de komst goed voor

De Sint en zijn pieten vinden het fijn als er een mooie, ruime stoel voor ze klaarstaat. Zorg ook dat er iets te drinken aanwezig is, want al dat praten is niet goed voor de stem. De Sint en de pieten hebben een voorkeur voor drinken met een rietje. 

Moet er zelf voor strooigoed gezorgd worden? Moeten de cadeaus mee naar binnen gebracht worden, of staan deze al klaar? Is pakjesavond al begonnen of begint het pas na zijn vertrek? Dit zijn allemaal mooie voorbeelden waarover nagedacht moet worden. Het kan ook zo zijn dat de Sint de cadeaus uit moet delen. Dit is handig om te weten, zodat de Sint eventueel zijn leesbril mee kan nemen. 

Maak een draaiboek

Bedenk ook een draaiboek voor de Sint. Wat moet de Sint bijvoorbeeld doen bij zijn aankomst? Moet hij wachten tot de kinderen uitgezongen zijn alvorens naar binnen te lopen, of mag de Sint de kinderen onderbreken? Mag er met snoepgoed gegooid worden, of krijgt elk kind gewoon een handje pepernoten? Is er rekening gehouden met kinderen die allergieën hebben? Zo ja, waar vinden de pieten dit? Moet de Sint luisteren? Is er iemand die het programma coördineert en hoe verloopt het vertrek? Het zijn allemaal zaken waarmee rekening gehouden moet worden! 

Neem contact op de avond tevoren

Al deze dingen worden ruim van tevoren afgesproken. Om echter niet voor verrassingen te komen staan is het slim om de avond voordien ook nog even contact te hebben om de puntjes op de i te zetten. Zo wordt het zeker een geweldig sinterklaasfeest!