Het grote boek van Sinterklaas

Elk jaar weer komt, tot groot plezier van vele kinderen, Sinterklaas op bezoek. Iedereen is vol verwachting en benieuwd of ze dit jaar weer cadeautjes krijgen. Van ieder kind weet de Sint alles, het staat allemaal in het grote boek wat hij bij zich heeft. Sinterklaas schrijft het allemaal zelf op.

Wanneer Sinterklaas in Nederland is, heeft hij altijd zijn grote rode boek bij zich. In dit boek van Sinterklaas houdt hij allerlei informatie bij van alle kinderen uit Nederland. Hij kan hierin bijvoorbeeld lezen hoe oud iemand is en waar diegene woont. Ook staan hierin de verlanglijstjes van alle kinderen en zeker niet te vergeten staat er ook in of iedereen dit jaar lief of toch een beetje stout is geweest. Daarnaast staan er ook nog tal van mooie Sinterklaas verhalen in het grote boek.

Boek van Sinterklaas

Aangezien de Sint ook niet meer de jongste is, kan hij niet alles onthouden. Daarom schrijft hij alles op in dit dikke boek, het grote boek van Sinterklaas. Het is een groot, rood boek met een gouden kruis erop. Alleen de goedheiligman zelf weet precies wat er allemaal in het boek staat. 

Ieder jaar weer nieuwe dingen

Alles wat in dit grote boek van Sinterklaas staat, wordt door de Sint zelf geschreven. Hij weet altijd heel precies waar alles staat. De Sint schrijft in mooie grote krullende letters. Ieder jaar past hij het boek weer aan, omdat er per jaar natuurlijk veel verandert. Kinderen kunnen verhuizen, ze kunnen veel liever of veel stouter zijn dan het vorige jaar en de verlanglijstjes veranderen ook ieder jaar weer. 

De Sint leest in het grote boek

Hoe weet hij dat toch allemaal?

Het is voor veel kinderen altijd een verrassing wat ze van de Sint zullen krijgen. Vaak krijgen ze de cadeautjes die ze heel graag willen hebben. Natuurlijk kan de goedheiligman niet altijd alles geven wat de kinderen willen, maar hoe weet hij wat hij de kinderen geven zal? Sinterklaas luistert het hele jaar door mee en hoort bijna altijd alles. Datgene wat hij niet hoort, dat vertellen zijn Pieten hem. Wat hij belangrijk vindt, schrijft hij in zijn grote boek. Als hij in Nederland komt, weet hij dan precies wat hij als cadeau kan geven op pakjesavond

Nog meer dingen in het boek?

Jazeker, er staan nog meer dingen in het grote boek van Sinterklaas. Informatie dat de Sint niet wilt vergeten en wat erg belangrijk is. Hij bewaart hierin de recepten voor pepernoten en speculaas. Ook staan hierin bijvoorbeeld de beste routes om snel over de daken te gaan.