Sinterklaas spreekbeurt , hoe begin je?

Bij het houden van een spreekbeurt op school , is de voorbereiding ervan erg belangrijk. Er moet ruim voldoende informatie verzameld worden om een goede inhoudelijke spreekbeurt te maken. Deze informatie komt uit bijvoorbeeld boeken en natuurlijk het internet. 

Spreekbeurt geven

Naast dat het natuurlijk best spannend is is het ook ontzettend leuk om te doen. Alleen nu nog een onderwerp waarover je spreekbeurt moet gaan. Wat dacht je van Sinterklaas? de belangrijkste en leukste traditie van Nederland.
Op Sinterklaasfan.nl kan je alles vinden wat je voor een spreekbeurt nodig hebt..

Een goede voorbereiding

Als er voldoende informatie gevonden is, moet alles goed doorgelezen worden. In de meeste gevallen zal er te veel materiaal zijn verzameld. Het is daarom belangrijk om te bepalen wat belangrijk en interessant genoeg is om te gebruiken voor de Sinterklaas spreekbeurt.

Nu kan de spreekbeurt worden opgedeeld in stukjes, zoals: het verhaal zelf, vragen laten stellen en beantwoorden, of voorwerpen in de klas rond laten gaan. Denk bijvoorbeeld aan een schaal met strooigoed. Doe dit wel aan het einde van de spreekbeurt, omdat het anders te veel kan afleiden tijdens het houden van het verhaal.

Kijk eens op deze pagina's. Hier is veel informatie te vinden over Sinterklaas:

De spreekbeurt uitwerken

Nu duidelijk is welke tekst er gebruikt gaat worden voor de Sinterklaas spreekbeurt, moet de gehele spreekbeurt worden opgeschreven. Lees de spreekbeurt daarna een paar keer hardop voor. Op deze manier wordt het duidelijk of de tekst logisch is opgebouwd en geeft het ook vertrouwen in het hardop vertellen.

Naast de volledig uitgeschreven spreekbeurt, die misschien ook ingeleverd moet worden na de presentatie, is het handig om nog een apart briefje te maken met de meest belangrijke dingen uit de spreekbeurt erop. Dit helpt als geheugensteuntje voor tijdens de spreekbeurt. Probeer wel de spreekbeurt zoveel mogelijk uit het hoofd te leren. 

Tips: voor een leuke spreekbeurt

Let op de volgende punten tijden het houden van de Sinterklaas spreekbeurt.

Succes met de Sinterklaas spreekbeurt houden!