Gedichten schrijven voor 5 december

Ga rijmen en maak zo zelf een origineel en persoonlijk Sinterklaas gedicht. Het klinkt zo makkelijk maar voor velen is het elk jaar weer een hele opgave.
Vlak voor pakjesavond is het voor veel mensen dan ook stressen om iets leuks op papier te krijgen. Voor deze groep die niet zo houd van gedichten maken heeft Sinterklaasfan.nl een pagina vol met handige rijmtips. Doe je voordeel ermee en schrijf straks helemaal zelf een Sinterklaas gedicht.

Nu alleen nog een gedicht

1. Begin niet te laat
Of te wel begin op tijd. Onder tijdsdruk moeten werken is voor veel mensen vervelend. Start daarom eerder met het voorbereiden van je gedicht. Na het lootjes trekken weet je immers al voor wie het rijmen moet gebeuren.
Rijmwoorden vormen een gedicht
2. Verzamel informatie
Als eenmaal de lootjes getrokken zijn weet je voor wie je straks mag gaan dichten. Het is leuk als in het gedicht bepaalde anekdotes, belangrijke gebeurtenissen, of andere zaken staan die de persoon aangaan te horen zijn. Schrijf deze info op zodat ze later bij het rijmen in het gedicht opgenomen kunnen worden.

Wat is een Sinterklaasgedicht?

5. Humor doet het altijd goed
Als er gelachen wordt is het meestal gezellig. Humor gebruiken in je sinterklaas gedicht maakt het vaak persoonlijk en dat is een belangrijk ding. Wat leuk te gebruiken is zijn bijvoorbeeld blunders, of iets waar al vaker om gelachen is.
Een gedicht waar een grap in zit is leuker om te schrijven en om voor te lezen.

6. Wat als het echt niet lukt? - met een beetje hulp moet het lukken.
Als het met standaardzinnen als, De Sint zat te denken wat hij .... dit jaar zou schenken en andere van dat soort veelgebruikte dichtzinnen nog niet wil lukken om een iets op papier te krijgen is er nog een hulpmiddel om een leuk gedicht te krijgen. Let wel, het gebruik van standaardzinnen is geen probleem, maar probeer een mix te vinden. Zo houdt je het nog wel enigzins origineel. Maar als het echt niet wil? dan kan je een gedichtengenerator gebruiken. En gelukkig is er hier op Sinterklaasfan.nl één te vinden en deze wordt heel veel gebruikt.
Gedichten maker