Welkom op Sinterklaasfan.nl
Dé enige echte fansite over Sinterklaas. Nederlands belangrijkste en leukste traditie. Hier is alles te vinden over het mooiste feest wat ons land kent

Word ook fan van Sinterklaas


Alles over Sinterklaas


Video van Sint


Leuke Sint links


Sint Nicolaas

Volg ons op Facebook

Club van Sinterklaas

De meest bekende Sinterklaas soap heet De Club van Sinterklaas welke jaarlijks uitgezonden wordt,tegenwoordig op RTL. Sinterklaas staat natuurlijk centraal en beleeft samen met Coole Piet, Test Piet en Muziek Piet weer leuke en spannende avonturen. Tussen eind oktober en begin december is alles te zien op TV. Elk seizoen wordt afgesloten met een theatraal popconcert met optredens gegeven door bekende artiesten.

De club van Sinterklaas

Wat kan je in 2016 verwachten

In 2015 wordt de vierde bioscoopfilm van De Club van Sinterklaas geproduceerd. De opnames zijn al begonnen. De film krijgt als titel, De Club van Sinterklaas en De verdwenen Schoentjes.

Verder staat er natuurlijk weer een nieuwe editie van het Sinterklaasfeest in Ahoy op stapel met deelname van allerlei bekende Nederlandse artiesten. Zodra er meer nieuws te melden is lees je dat natuurlijk het eerst op Sinterklaasfan.nl

Club van Sinterklaas Feesttoer

De club van Sinterklaas is de leukste club van Nederland. Het is dus een Nederlandse televisie serie die sinds 1999 op televisie te zien is. Het draait in deze serie om Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Ze raken tijdens hun reis vanuit Spanje naar Nederland telkens verstrikt in nieuwe avonturen. Zo zijn er bijvoorbeeld slechteriken die het sinterklaasfeest willen verstoren, of raken de Zwarte Pieten de weg kwijt onderweg naar Nederland. 

Gelukkig voor alle kinderen zijn Sinterklaas en zijn Pieten altijd te slim voor de slechteriken en vinden zij altijd weer op tijd de weg naar Nederland en komt de pakjesboot heelhuids in de haven tijdens de intocht.

De cast van de club

Enkele hoofdrolspelers van De club van Sinterklaas zijn:

 • Sinterklaas: Bram van der Vlugt / Fred Butter
 • Hoofdpiet: Erik van Muiswinkel
 • Hoge Hoogte Piet: Tim de Zwart
 • Testpiet: Beryl van Praag
 • Profpiet: Piet van der Pas
 • Coole Piet Diego: Harold Verwoert

Naast deze hoofdrolspelers komen er regelmatig bekende Nederlanders in de serie voor die de rol van een Zwarte Piet of een slechterik voor hun rekening nemen. 

Ieder jaar een nieuwe titelsong

Ieder jaar wordt er bij het uitkomen van een nieuwe serie ook een nieuw liedje uitgebracht. Coole Piet Diego heeft een groot aantal van deze titelsongs voor zijn rekening genomen. Veel van deze nummers behaalden een hoge notering in verschillende hitlijsten. 

Elk jaar wordt de serie live beëindigd met een groot feest waarbij Sinterklaas en de Zwarte Pieten van de club ook aanwezig zijn. De liedjes worden tijdens dit feest uiteraard ook gezongen.

Leuke weetjes

 • Het kasteel in Spanje (Kasteel Geulzicht) staat in de gemeente Valkenburg
 • De meeste opnames worden gemaakt in het Muiderslot
 • Op seizoen 1 na zijn alle series op DVD uitgekomen
 • De mannelijke Pieten hebben met ingang van seizoen 2015 geen rood gekleurde lippen meer
 • Sinterklaas kreeg pas vanaf het zesde seizoen een hoofdrol

De club van Sinterklaas: het laatste seizoen

De tv-serie is vanaf 1999 tot en met 2009 jaarlijks met een nieuwe serie op televisie verschenen, met uitzondering van het jaar 2000. Met ingang van 2010 worden de oude tv-series herhaald en zijn er jammer genoeg geen nieuwe series meer gemaakt. Dit heeft te maken met het afhaken van Albert Heijn, de grootste sponsor. Wel wordt er elk jaar een sinterklaasfeest gehouden.

Vanaf 2012 is er ieder jaar een nieuwe bioscoopfilm uitgebracht. Deze films hebben niks te maken met de tv-serie. Ook worden de films door een andere productiemaatschappij uitgebracht.

Gewonnen prijzen

De club van Sinterklaas is in 2007 genomineerd voor de Gouden Stuiver, een prijs voor het beste jeugdprogramma. In 2003 en 2006 heeft de club van Sinterklaas een Cinekid Kinderkast Award gewonnen. Dit is een award voor het beste kinder-fictieprogramma. Verschillende titelsongs hebben dan ook wekenlang de Nederlandse hitlijsten aangevoerd of hoge noteringen behaald in de hitlijsten.


Sinterklaasfan.nl op facebook