Het paard van Sinterklaas

Het paard van Sinterklaas krijgt heel wat te voorduren. Eerst die hele reis op de stoomboot en dan éénmaal aan wal rondritten maken en s'avonds over de daken met Sint en zijn Pieten. Wist je dat het paard heel bijzonder is en ook een naam heeft?

Amerigo en Sinterklaas

Amerigo

Amerigo, dat is het paard van Sinterklaas. Wist je dat? heel veel mensen weten niet dat de trouwe schimmel een naam heeft.
Amerigo dus. Wat is nu precies een schimmel? Een schimmel word ook gewoon geboren als een donker paard. Maar de vacht van een schimmel verandert langzaam in een gevlekte vacht om vervolgens helemaal wit, of wit met kleine zwarte of bruine plukjes haar daartussen. Des te ouder het paard des te lichter, of te wel des te meer het op een schimmel gaat lijken. Bijna witte schimmels zijn heel bijzonder, Amerigo is zo’n bijzonder paard. En trouw is het zeker, het brengt Sinterklaas van dak naar dak en legt zo vele kilometers af op een avond. Steile of platte daken, het maakt niet uit Amerigo komt op elk dak. De wortels en hooi die onderweg in de schoenen zitten eet het met smaak op. Stop dus maar flink wat in je schoen, hier krijgt Amerigo weer nieuwe energie van. Als Sinterklaas weer thuis in Spanje is staat zijn paard in een groot weiland en slaapt het in een mooie stal.


Sinterklaasfan.nl op facebook