Oude traditie spreekt tot de verbeelding

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Op dé fansite van Sinterklaas hoort natuurlijk ook een museum afdeling thuis. Een doorlopende tentoonstelling over de leukste traditie die ons land kent. Met daarin een collectie van veel bijzondere zaken die mooi laten zien dat het Sinterklaasfeest een lange geschiedenis kent..

Sinterklaas tentoonstelling

Doorlopende Sinterklaas tentoonstelling

We zij druk bezig met verzamelen met allerlei gegevens die straks hier een plekje zullen krijgen. We werken daarbij samen met een aantal verzamelaars die hun medewerking verlenen om zo hun bijzonderheden aan een groter publiek te kunnen tonen. Binnenkort dus te hier te zien. Museum over SinterklaasOp dit deel van Sinterklaasfan.nl zijn we bezig een verzamelijk van oude prenten, kaarten, reclame uittingen, beeldjes, boeken enz. aan te leggen voor een doorlopende online Sint Nicolaas tentoonstelling.

Andere Sinterklaas musea

In diverse plaatsen in Nederland zijn Sinterklaasmusea te vinden. Daar is ook het nodige te vinden aan Sinterklaas gerelateerde antiek en curiosa... wilt u het zelf van dichtbij bekijken, ruiken en misschien wel voelen dan is een bezoekje aan een Sinterklaasmuseum of tentoonstelling zeker het overwegen waard. Onderstaande links verwijzen naar musea waar u terecht kunt.

- Sinterklaasmuseum Apeldoorn
- Sinterklaasmuseum Neede
- Sinterklaasmuseum Westzaan
- Sinterklaasmuseum Zwolle