Sinterklaas fansite / Recepten / Speculaas maken

Speculaas Recept

 Speculaas receptWat mag er niet onbreken tijdens het Sinterklaasfeest ? juist, speculaas koekjes en en het liefst zelfgemaakt. Sinterklaasfan.nl kreeg van de kookpiet lekkere recepten en kooktips. Hier het recept voor het zelf maken van speculaas.

Mijter Nodig voor speculaas recept

1/2 ei / 50 gram bakmeel / 50 gram bloem / 75 gram boter / 50 gram bruine suiker / 1/2 eetlepels speculaaskruiden / 1/2 theelepel zout / 2 eetlepels amandelen.

Mijter Speculaas maken , hulp van de Bak Pieten

Pieten in de bakkerijVerwarm de oven voor op 150 tot 160 įC Klop het ei los in een schaaltje. Doe alle ingrediŽnten in een kom. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, voeg dit toe aan het mengsel en kneed alles snel tot een soepele bal. Strooi wat bloem op een werkvlak en rol het deeg hierop uit tot een lap van een centimeter cm dik. Snijd de lap in twee of vier stukken en leg het op een ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met ei en versier de lap met amandelen. Schuif de bakplaat in de oven en bak de speculaas in 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Laat de speculaas 10 minuten afkoelen en haal het met een pannenkoekmes voorzichtig los. En smullen maar !!!

Mijter Sponsors

Mijter Meer Sinterklaas recepten

recept pepernoten

Recept Pepernoten maken

  recept taai taai

Recept Taai taai maken

  recept pepernoten

Recept Speculaas maken

  recept taai taai

Recept Marsepein manken

  recept pepernoten

Recept Banket letter maken

  recept taai taai

Recept Warme chocolade melk maken

  recept pepernoten

Recept Pepernoten ijs maken

  recept taai taai

Recept Kruidnoten maken



Gedichten generator