Het Sinterklaasjournaal

Nieuws en achtergrondinformatie, tot op de verjaardag van Sinterklaas op 5 december. Dit biedt het Sinterklaasjournaal van de NPS.
Wil je weten wat Sinterklaas dagelijks meemaakt? Dan moet je beslist naar het journaal over Sinterklaas kijken. De eerste uitzending zal plaatsvinden halverwege november en eindigt met op de verjaardag van Sinterklaas.

Sinterklaasjournaal

Wat kan je van het journaal verwachten

Het Sinterklaasjournaal is heel realistisch in beeld gebracht waardoor de kinderen het helemaal opgaan in het uiteindelijke Sinterklaasfeest.
De verschillende problemen waar Sinterklaas mee te maken krijgt zorgt voor vele discussies op school en de kinderen zullen aan de buis gekluisterd zitten wanneer het Sinterklaasjournaal weer te zien is.
Het Sinterklaasjournaal wordt in de Sinterklaasperiode dagelijks op wisselende tijden herhaald. Zo weet je zeker dat de kinderen geen uitzending van het Sinterklaasjournaal hoeven te missen en kunnen ze de verschillende problemen en verhalen van Sinterklaas prima volgen. Dieuwertje Blok in actie

Meedoen met het Sinterklaasjournaal

Elk jaar biedt het SchoolTV een lespakket aan over het Sinterklaasjournaal. De inhoud van het Sintpakket bestaat uit een handleiding die aansluit bij de nieuwsberichten van het Sinterklaasjournaal en spelsuggesties en gebruiksmateriaal. Het sluit dus goed aan op de verhaallijn van het journaal zodat de onderwerpen en de problemen die spelen dagelijks in de klas kunnen worden besproken. Gezamelijk kunnen de kinderen met natuurlijk de hulp van de meester of juf Sinterklaas helpen en alles zo tot een goed einde te brengen.

Bekijk de laatste aflevering