Sinterklaas nieuws 2020

Leuke nieuwtjes en bijzonderheden die in 2020 over het Sinterklaasfeest te melden zijn worden hier bekend gemaakt. Heb je ook wat interessants wat zeker hier niet mag ontbreken, neem dan vooral contact op met de redactie.

Sinterklaas aangekomen in NL

Op 14 november kwam Sinterklaas met zijn gevolg aan in Harlingen. Het Zwarte Pietenjournaal van ON deed verslag van de happening. Bekende en minder bekende Nederlanders deden mee. In de hoofdrol Sinterklaas natuurlijk en niemand minder dan de coolste Piet van Nederland, Diego!

Bekijk snel de hele intocht..

Traditionele intocht 2020 en Zwarte Pietenjournaal

Sinterklaasfiguren van Playmobil

Wie heeft er vroeger niet mee gespeeld? Naast Lego is Playmobil één van de bekendste soorten speelgoed. Inmiddels al 50 jaar in menig speelgoeddoos te vinden.

Wist je dat er ook Sinterklaassets gemaakt zijn? Sinterklaasfan.nl heeft een mooi overzicht hiervan gemaakt. Kijk maar eens hoe leuk deze zijn.

Playmobil Sinterklaasfiguren

Zwarte Pietenjournaal

Ongehoord Nederland brengt vanaf 14 november het Zwarte Pietenjournaal. Bekende en minder bekende Nederlanders doen er in mee. In de hoofdrol Sinterklaas natuurlijk en niemand minder dan de coolste Piet van Nederland, Diego!

Bekijk snel de trailer om te zien wat je kunt verwachten de komende weken.

Pietenjournaal

Alles over Pietenpakken

Als helper van Sinterklaas wil je er toch wel een beetje uitzien als een echte Piet. Gelukkig weet de Sint wel waar hij moet zijn als het om kleding gaat voor zijn hulp Pieten. Hij bestelt dan ook elk jaar weer de nodige Pietenkostuums zodat alle hulp Pieten er netjes bijlopen en hun werk kunnen doen.

De Pietenpakken moeten er vrolijk en kleurig uitzien. Je moet natuurlijk wel opvallen als Piet. Lees verder

Facebook verwijderd FB-pagina Sinterklaasfan.nl :(

Op 24 september 2020 is onze Facebook pagina verwijderd omdat deze niet meer voldoet aan de nieuwe richtlijnen van FB. Sinds 26 augustus konden wij de pagina al niet meer updaten of op een andere manier communiceren met bezoekers en volgers. Sinds 19 september is de pagina offline gehaald maar bestond nog wel. We hebben diverse keren bezwaar gemaakt tegen de gang van zaken maar zonder enige reactie van de kant van FB tot dan vandaag de pagina zonder waarschuwing vooraf en zonder ons de gelegenheid te bieden om aanpassingen door te voeren deze is verwijderd. Lees verder

De échte Sinterklaas nog eenmaal in de bioscoop

Net als vorig jaar zal ook dit jaar weer een Sinterklaasfilm in de bioscopen te zien zijn, met in de hoofdrol Bram van der Vlugt als de enige echte Sinterklaas. De Sint en de Pieten zijn terug in de Grote Sinterklaasfilm! Sinterklaas en de Pieten zitten met een groot probleem, het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten en moet gesloopt worden. Daarom moeten Sinterklaas en de Pieten noodgedwongen op de camping logeren. Lees verder

Film De Grote Sinterklaasfilm

Inschrijving Sinterklaasbank 2020

Ook in 2020 is het mogelijk een aanmelding te doen voor gezinnen die kinderen hebben, die binnen de doelgroep vallen. Dit jaar kunnen zo maar liefst 6.000 kinderen blij worden gemaakt met hun allerliefste wenscadeau. Kinderen die anders naast de pakjesboot zouden vallen. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 11 oktober 2020. Mocht je een gezin weten waarvan jij denkt dat ze aanmerking komen dan kan je kijken op de site van de Sinterklaasbank voor de voorwaarden voor deelname.

Inschrijving 2020 geopend

Foto wedstrijd

Fotowedstrijd 2020

Vaders, moeders, opa’s en oma’s worden opgeroepen leuke foto's te maken tijdens de komende Sinterklaasperiode. Dit kan zijn tijdens een intocht maar ook natuurlijk thuis of ergens anders. Deze foto kan worden ingestuurd via email (info(at)sinterklaasfan.nl.

De leukste foto's worden gepresenteerd op Sinterklaasfan.nl en natuurlijk op Facebook. Wie doet ermee?

Mailen kan naar info(@)sinterklaasfan.nl

Bovenstaande foto is van Sander van der Wel