Sinterklaas nieuws 2019

Leuke nieuwtjes en bijzonderheden die in 2018 over het Sinterklaasfeest te melden zijn worden hier bekend gemaakt. Heb je ook wat interessants wat zeker hier niet mag ontbreken, neem dan vooral contact op met de redactie.

Inschrijving Sinterklaasbank 2019

Ook in 2019 is het mogelijk een aanmelding te doen voor gezinnen die kinderen hebben, die binnen de doelgroep vallen. Dit jaar kunnen zo maar liefst 6.000 kinderen blij worden gemaakt met hun allerliefste wenscadeau. Kinderen die anders naast de pakjesboot zouden vallen. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 15 oktober 2019 of tot dat er 6000 meldingen binnengekomen zijn. Mocht je een gezin weten waarvan jij denkt dat ze aanmerking komen dan kan je kijken op de site van de Sinterklaasbank voor de voorwaarden voor deelname.

Inschrijving 2019 geopend

Sinterklaasfilm 2019

Nog eenmaal in de bioscoop

De enige echte Sinterklaas nog eenmaal in de bioscoop. Bram van der Vlugt is nog eenmalig te zien als Sinterklaas. De 84-jarige acteur kruipt in de rol van de goedheiligman voor de Sintfilm van 2019, " De Brief voor Sinterklaas". In De Brief voor Sinterklaas wordt de feestelijke intocht overschaduwd door het tekort aan pieten. Daarom organiseert de goedheiligman een auditie. De productie van de film is in handen van Martijn van Nellestijn, die al meer dan tien sinterklaasfilms op zijn naam heeft staan.

Film De bief voor Sinterklaas

Kleurplaat intocht Zaanse Schans

Kleurplaat intocht

Ook dit jaar heeft Johan Westerhoff weer een geweldig mooie kleurplaat ontworpen met als thema de landelijke intocht van Sinterklaas. Het decor van de Zaans Schans komt mooi terug in zijn creatie.

Hier zullen de kinderen weer blij mee zijn. Ga snel naar onderstaande pagina om deze mooie kleurplaat te downloaden. Print daarna snel uit en kleuren maar!

Kleurplaat Intocht Zaanse Schans 2018

Foto wedstrijd

Fotowedstrijd

Vaders, moeders, opa’s en oma’s worden opgeroepen leuke foto's te maken tijdens de komende Sinterklaasperiode. Dit kan zijn tijdens een intocht maar ook natuurlijk thuis of ergens anders. Deze foto kan worden ingestuurd via email (info(at)sinterklaasfan.nl.

De leukste foto's worden gepresenteerd op Sinterklaasfan.nl en natuurlijk op Facebook. Wie doet ermee?

Mailen kan naar info(@)sinterklaasfan.nl

Bovenstaande foto is van Sander van der Wel

 

Sinterklaasfilm

Sinterklaasfilm 2018

Op het Kasteel zijn de voorbereidingen alweer druk van start gegaan. De Pakjes worden ingepakt, de route naar Nederland wordt uitgestippeld, snoepgoed wordt gemaakt. Alles lijkt volgens plan te gaan maar dan gebeurt er iets vreselijks! Frederik de Gemenerik ontsnapt uit de gevangenis! Deze boef heeft het ze in het verleden al meer moeilijk gemaakt en deze keer helpt zijn vrouw Herogin van Slechtensteijn ook nog eens mee! Frederik de Gemenerik en de Hertogin hebben hun zinnen gezet op Sint en zijn Pieten en zijn uit op wraak.

Sinterklaas en het Pietenduo film

Boek Michiel C. de Jong

Afkomst Zwarte Piet

Onlangs werd het boek "De komediant, de piraat en de geschiedvervalser" gepresenteerd. In dit boek wordt het onderzoek, uitgevoerd door Michiel C. de Jong naar de oorsprong van de Nederlandse sinterklaastraditie uit de doeken gedaan. Het sinterklaasfeest blijkt een schitterende historie te hebben en het kroonjuweel van de Nederlandse volkscultuur wordt erin herontdekt. Lees de bewijzen voor de oorsprong van Zwarte Piet als komediant. en nog vele andere verrassende ontdekkingen in dit nieuwe boek.

Boek Michiel C. de Jong