Sinterklaas nieuws 2019

Leuke nieuwtjes en bijzonderheden die in 2018 over het Sinterklaasfeest te melden zijn worden hier bekend gemaakt. Heb je ook wat interessants wat zeker hier niet mag ontbreken, neem dan vooral contact op met de redactie.

Sinterklaasfilm 2019

Nog eenmaal in de bioscoop

De enige echte Sinterklaas nog eenmaal in de bioscoop. Bram van der Vlugt is nog eenmalig te zien als Sinterklaas. De 84-jarige acteur kruipt in de rol van de goedheiligman voor de Sintfilm van 2019, " De Brief voor Sinterklaas". In De Brief voor Sinterklaas wordt de feestelijke intocht overschaduwd door het tekort aan pieten. Daarom organiseert de goedheiligman een auditie. De productie van de film is in handen van Martijn van Nellestijn, die al meer dan tien sinterklaasfilms op zijn naam heeft staan.

Film De bief voor Sinterklaas

Kleurplaat intocht Zaanse Schans

Kleurplaat intocht

Ook dit jaar heeft Johan Westerhoff weer een geweldig mooie kleurplaat ontworpen met als thema de landelijke intocht van Sinterklaas. Het decor van de Zaans Schans komt mooi terug in zijn creatie.

Hier zullen de kinderen weer blij mee zijn. Ga snel naar onderstaande pagina om deze mooie kleurplaat te downloaden. Print daarna snel uit en kleuren maar!

Kleurplaat Intocht Zaanse Schans 2018

Piet Sancho

Piet Sancho met nieuwe single

Via platenmaatschappij ABC Entertainment verschijnt de allereerste single van Piet Sancho. Piet Sancho wordt vaak verward met andere muzikale pieten, maar na het horen van deze single weten alle kinderen in Nederland precies wie Piet Sancho is. 'Ze noemen me Sancho' is een uptempo single die makkelijk blijft hangen, waarop de kinderen zeker niet stil kunnen blijven staan bovendien is het refrein makkelijk mee te zingen. Harold Verwoert (de adviseur van Coole Piet Diego) schreef en produceerde de single.

Meer over Piet Sancho nieuw single

Foto wedstrijd

Fotowedstrijd

Vaders, moeders, opa’s en oma’s worden opgeroepen leuke foto's te maken tijdens de komende Sinterklaasperiode. Dit kan zijn tijdens een intocht maar ook natuurlijk thuis of ergens anders. Deze foto kan worden ingestuurd via email (info(at)sinterklaasfan.nl De leukste foto's worden gepresenteerd op Sinterklaasfan.nl en natuurlijk hierop Facebook. Wie doet ermee?

Mailen kan naar info(@)sinterklaasfan.nl

 

Sinterklaasfilm

Sinterklaasfilm 2018

Op het Kasteel zijn de voorbereidingen alweer druk van start gegaan. De Pakjes worden ingepakt, de route naar Nederland wordt uitgestippeld, snoepgoed wordt gemaakt. Alles lijkt volgens plan te gaan maar dan gebeurt er iets vreselijks! Frederik de Gemenerik ontsnapt uit de gevangenis! Deze boef heeft het ze in het verleden al meer moeilijk gemaakt en deze keer helpt zijn vrouw Herogin van Slechtensteijn ook nog eens mee! Frederik de Gemenerik en de Hertogin hebben hun zinnen gezet op Sint en zijn Pieten en zijn uit op wraak.

Sinterklaas en het Pietenduo film

Boek Michiel C. de Jong

Afkomst Zwarte Piet

Onlangs werd het boek "De komediant, de piraat en de geschiedvervalser" gepresenteerd. In dit boek wordt het onderzoek, uitgevoerd door Michiel C. de Jong naar de oorsprong van de Nederlandse sinterklaastraditie uit de doeken gedaan. Het sinterklaasfeest blijkt een schitterende historie te hebben en het kroonjuweel van de Nederlandse volkscultuur wordt erin herontdekt. Lees de bewijzen voor de oorsprong van Zwarte Piet als komediant. en nog vele andere verrassende ontdekkingen in dit nieuwe boek.

Boek Michiel C. de Jong