Sinterklaas nieuws 2018

Leuke nieuwtjes en bijzonderheden die in 2018 over het Sinterklaasfeest te melden zijn worden hier bekend gemaakt. Heb je ook wat interessants wat zeker hier niet mag ontbreken, neem dan vooral contact op met de redactie.

Kleurplaat intocht Zaanse Schans

Dove Pieten stellen zich voor

In de rubriek "bijzondere Sinterklaas initiatieven" aandacht voor de Dove Pieten.

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende Pieten dat we zo langzamerhand de tel kwijtraken. Van stroopwafel en lichtgevende Pieten tot Glutenvrije en de Genderneutrale Piet, natuurlijk blijft de echte Zwarte Piet de leukste, maar zijn er dan nog meer? Jazekers, onlangs kwamen we in contact met de Dove Pieten, lees snel verder...

De Dove Pieten

Kleurplaat intocht Zaanse Schans

Kleurplaat intocht 2018

Ook dit jaar heeft Johan Westerhoff weer een geweldig mooie kleurplaat ontworpen met als thema de landelijke intocht van Sinterklaas. Het decor van de Zaans Schans komt mooi terug in zijn creatie.

Hier zullen de kinderen weer blij mee zijn. Ga snel naar onderstaande pagina om deze mooie kleurplaat te downloaden. Print daarna snel uit en kleuren maar!

Kleurplaat Intocht Zaanse Schans 2018

Piet Sancho

Piet Sancho met nieuwe single

Via platenmaatschappij ABC Entertainment verschijnt de allereerste single van Piet Sancho. Piet Sancho wordt vaak verward met andere muzikale pieten, maar na het horen van deze single weten alle kinderen in Nederland precies wie Piet Sancho is. 'Ze noemen me Sancho' is een uptempo single die makkelijk blijft hangen, waarop de kinderen zeker niet stil kunnen blijven staan bovendien is het refrein makkelijk mee te zingen. Harold Verwoert (de adviseur van Coole Piet Diego) schreef en produceerde de single.

Meer over Piet Sancho nieuw single

Foto wedstrijd

Fotowedstrijd 2018

Vaders, moeders, opa’s en oma’s worden opgeroepen leuke foto's te maken tijdens de komende Sinterklaasperiode. Dit kan zijn tijdens een intocht maar ook natuurlijk thuis of ergens anders. Deze foto kan worden ingestuurd via email (info(at)sinterklaasfan.nl De leukste foto's worden gepresenteerd op Sinterklaasfan.nl en natuurlijk hierop Facebook. Wie doet ermee?

Mailen kan naar info(@)sinterklaasfan.nl

 

Sinterklaasfilm

Sinterklaasfilm 2018

Op het Kasteel zijn de voorbereidingen alweer druk van start gegaan. De Pakjes worden ingepakt, de route naar Nederland wordt uitgestippeld, snoepgoed wordt gemaakt. Alles lijkt volgens plan te gaan maar dan gebeurt er iets vreselijks! Frederik de Gemenerik ontsnapt uit de gevangenis! Deze boef heeft het ze in het verleden al meer moeilijk gemaakt en deze keer helpt zijn vrouw Herogin van Slechtensteijn ook nog eens mee! Frederik de Gemenerik en de Hertogin hebben hun zinnen gezet op Sint en zijn Pieten en zijn uit op wraak.

Sinterklaas en het Pietenduo film

Boek Michiel C. de Jong

Afkomst Zwarte Piet

Onlangs werd het boek "De komediant, de piraat en de geschiedvervalser" gepresenteerd. In dit boek wordt het onderzoek, uitgevoerd door Michiel C. de Jong naar de oorsprong van de Nederlandse sinterklaastraditie uit de doeken gedaan. Het sinterklaasfeest blijkt een schitterende historie te hebben en het kroonjuweel van de Nederlandse volkscultuur wordt erin herontdekt. Lees de bewijzen voor de oorsprong van Zwarte Piet als komediant. en nog vele andere verrassende ontdekkingen in dit nieuwe boek.

Boek Michiel C. de Jong