Ook hulp Piet? …bestel een Pietenpak!

Nog even en dan breekt de Sinterklaas periode weer aan, de meest gezellige tijd van het jaar! Sinterklaas komt met zijn gevolg halverwege november met de Pakjesboot aan in Nederland waarna het grote werk kan beginnen. Heel Nederland moet voorzien worden van cadeautjes en snoepgoed. Gelukkig hoeft de Sint niet alles alleen te doen maar krijgt hij hulp van vele hulp Pieten.

Zwarte Pieten kostuum

Pietenkostuums en pakken in alle soorten en maten

Als helper van Sinterklaas wil je er toch wel een beetje uitzien als een echte Piet. Gelukkig weet de Sint wel waar hij moet zijn als het om kleding gaat voor zijn hulp Pieten. Hij bestelt dan ook elk jaar weer de nodige Pietenkostuums zodat alle hulp Pieten er netjes bijlopen en hun werk kunnen doen. De Pietenpakken moeten er vrolijk en kleurig uitzien. Je moet natuurlijk wel opvallen als Piet. En dan is er de keuze uit luxe kostuums of de simpele. Aan beide hangt natuurlijk wel een verschillend prijskaartje maar het is dan ook maar net wat je zoekt als het om de kwaliteit gaat. In alle gevallen zien de Pietenpakken er zeker goed uit. Maar ook de Sint heeft een beperkt budget en moet soms op de kleintjes letten. Over kleintjes gesproken, ook de kleine hulp Pietjes moeten in de kleren gestoken worden.. En wat dacht je, er zijn heuse Pietenpakken voor kinderen. Je bent tenslotte nooit jong genoeg om het Pieten vak te leren zodat je later als een grote Piet echt de daken op kunt om bij de schoorstenen langs te gaan.

Waaruit bestaat een Pietenpak?

Waar bestaat zo’n Pietenpak nu precies uit. Een echte Pieten ziet er als volgt uit. Op het hoofd een echte Pieten pruik, met daarop een baret natuurlijk met een mooie veer. Om de hals een witte col en over het bovenlichaam een Pietenjasje met daaronder een shirt met lange of korte mouwen . Over de benen een zwarte of witte maillot met daarover een fleurige Pietenbroek en aan de voeten een paar zwarte veterschoenen het liefst met een gesp. Aan de handen gaan een paar dunne zwarte handschoenen. Zoals eerder al gezegd zijn de Pietenkostuums er in luxe en simpele uitvoeringen. Zo heb je jasjes en broeken van mooiere stoffen met extra franje als fraaie stiksels en schitterende knopen. Een Hoofd Piet loopt er natuurlijk wat netter en gekleder bij dan een gewone Piet zullen we maar zeggen, al zijn de gewone Pieten net zo belangrijk voor Sinterklaas!

Als laatste zijn een jutezak met snoepgoed en cadeautjes heel belangrijk voor de Pieten en mogen deze natuurlijk niet ontbreken. En ook een roe doet het in sommige gevallen nog altijd goed. Een roe is vooral tijdens een huisbezoek iets om indruk mee te maken en natuurlijk bijzonder geschikt om grappen mee uit te halen.