Welkom op Sinterklaasfan.nl
Dé enige echte fansite over Sinterklaas. Nederlands belangrijkste en leukste traditie. Hier is alles te vinden over het mooiste feest wat ons land kent

Word ook fan van Sinterklaas

 

 


Leuke Sint links


Sint Nicolaas

Volg ons op Facebook

De intocht van Sinterklaas in Utrecht

Zoals ieder jaar verwelkomt Utrecht de Sint en zijn Pieten op de zondag na de landelijke intocht. Het belooft ook nu weer een geweldig feest te worden. Elk jaar weer zijn er tienduizenden mensen aanwezig om Sinterklaas en zijn gevolg welkom te heten. Net als elk jaar wordt de Goedheiligman door de burgemeester verwelkomd op de Weerdsluis, waarna Sinterklaas zijn intocht voortzet door het centrum van Utrecht, zodat vele mensen langs de route de Sint en zijn helpers kunnen toejuichen.

Sinterklaas intoch in Utrecht
Foto: www.intochtutrecht.nl

Het programma

Het programma is zodanig samengesteld dat zo veel mogelijk mensen en natuurlijk vooral de kinderen, de vloot van Sinterklaas kunnen zien. De aankomst bij het Ledig Erf wordt rond 12.00 verwacht waarna de vaartocht over de Oude Gracht begint. Die duurt ongeveer een uur. Vanaf ongeveer 12.45 uur vermaken de Pieten met hun vrolijke capriolen de aanwezigen op de Weerdsluis, in afwachting van de Sint. De boot van Sinterklaas wordt daar om ongeveer 13.00 uur verwacht. Sinterklaas zal vervolgens aanmeren en wordt welkom geheten door de burgemeester. Vanzelfsprekend zullen de aanwezigen hem toezingen met sinterklaasliedjes en zal hij vast en zeker zelf ook even het woord nemen. Om ongeveer 14.00 uur vervolgt Sint zijn intocht op zijn trouwe schimmel Amerigo, vergezeld van vele Pieten en muziek.

De tocht door het centrum

De tocht van Sint op zijn trouwe Amerigo loopt langs de volgende route:
Sint Jacobsstraat
Lange Viestraat
Neude
Schoutenstraat
Oudkerkhof
Domstraat.

De stoet eindigt traditiegetrouw op het Domplein. Het kinderfeest op het Domplein begint al om 13.00 uur. De kinderen worden vermaakt met spelletjes en muziek en er is volop eten en drinken verkrijgbaar. Om ongeveer 14.45 uur worden Sinterklaas en zijn Pieten verwacht op het Domplein en daar welkom geheten door de enthousiaste menigte. Er wordt gezongen en gefeest tot ongeveer 15.30 uur. Dan is het feest ten einde en kan de Sint beginnen aan de voorbereidingen voor het vieren van zijn feest in ons land.

Inzet van vele vrijwilligers

Natuurlijk kan dit geweldige feest niet plaatsvinden zonder de hulp en inzet van veel mensen. Niet alleen professionals zoals bij voorbeeld de politie, maar ook vele vrijwilligers zorgen ervoor dat de intocht van Sinterklaas ieder jaar weer een daverend succes wordt. Dit succes wordt mede bereikt door de inzet van de Stichting Stadsontspanning Utrecht (SSOU) die al meer dan 60 jaar verantwoordelijk is voor de vlekkeloze organisatie van het grootste feest van de stad Utrecht.

Voor meer informatie en het laatste nieuws over de Sinterklaasintocht in Utrecht kijk je op www.intochtutrecht.nl


Sinterklaasfan.nl op facebook