Welkom op Sinterklaasfan.nl
Dé enige echte fansite over Sinterklaas. Nederlands belangrijkste en leukste traditie. Hier is alles te vinden over het mooiste feest wat ons land kent

Word ook fan van Sinterklaas

 

 


Leuke Sint links


Sint Nicolaas

Volg ons op Facebook

Sinterklaasintocht in Tilburg

Het is groot feest in Tilburg als Sinterklaas aankomt in de stad. Om 11.30 uur legt de stoomboot aan in de Piushaven, aan de Tamboerskade/Vendeliersstraat. Daar staan duizenden kinderen met hun vaders en moeders de kindervriend vast en zeker al op te wachten. Want geen enkel Tilburgs kind wil de aankomst van Sint-Nicolaas toch zeker missen? Natuurlijk is de burgemeester er om de Sint welkom te heten. Dat vindt plaats om 12.00 uur. Als dat gebeurd is, gaat om 12.30 uur de optocht van start. Langs de andere kant van de haven trekt de stoet door de Lanciersstraat en de Galjoenstraat naar de Kotterstraat, Hoogvensestraat, Paleisring en via de Kattenrug naar het Stadhuisplein. Dan door de Stadhuisstraat naar de Oude Markt, Heuvelstraat, en langs de Heuvel naar het Pieter Vreedeplein. Daar komt Sinterklaas aan om 14.30 uur. Al vanaf 13.00 uur is her op het Pieter Vreedeplein van alles te beleven. Om 16.00 uur is het hoog tijd voor de Sint om verder te gaan. Hij heeft natuurlijk nog een heleboel bezoekjes af te leggen en pakjes te bezorgen vandaag.

Overige activiteiten tijdens intocht Tilburg

Ook door de wijk Groeseind en de Reeshof houdt Sinterklaas een optocht. En je kunt de goedheiligman ontmoeten in bibliotheken in Tilburg en omliggende gemeenten. Sinds 2010 wordt er in Tilburg een Sintmusical opgevoerd waarin je mee mag spelen als je zestien jaar of ouder bent. De musical is bestemd voor kinderen tot negen jaar oud. Er is een heuse galapremière, en na afloop van de voorstellingen mogen alle kinderen op de foto met Sinterklaas en de pieten. Het theater is steeds een half uur voor het begin van de voorstelling open, en dan is er al van alles te doen. Onder ander pepernoten eten natuurlijk.

Organisatie van de Tilburgse intocht

Bij het ontvangen van Sint-Nicolaas komt natuurlijk heel veel kijken. Het Tilburgse Sint Nicolaas Comité krijgt daarvoor hulp van heel veel vrijwilligers. Dit comité organiseert de intocht al sinds het jaar 1901. Daarnaast helpen ze Sinterklaas met het geven van cadeautjes aan eenzame ouderen en het geven van een feest voor kinderen die het moeilijk hebben. Het comité heeft een website met veel informatie over de intocht in Tilburg en met spelletjes, kleurplaten, liedjes en nog veel meer.

Voor meer informatie en het laatste nieuws over de Sinterklaasintocht in Tilburg kijk je op www.sintintilburg.nl


Sinterklaasfan.nl op facebook