Welkom op Sinterklaasfan.nl
Dé enige echte fansite over Sinterklaas. Nederlands belangrijkste en leukste traditie. Hier is alles te vinden over het mooiste feest wat ons land kent

Word ook fan van Sinterklaas

 

 


Leuke Sint links


Sint Nicolaas

Volg ons op Facebook

Sinterklaasintocht in Maastricht

Wat een drukte op de Maaspromenade bij de aanlegsteiger van Rederij Stiphout. Het lijkt wel alsof heel Maastricht is uitgelopen; vaders, moeders en vooral heel veel kinderen staan te wachten. Er moet wel een heel bijzonder persoon verwacht worden. En ja hoor, om 11.00 uur verschijnt de boot met niemand minder dan Sinterklaas. Ook de burgemeester van Maastricht is er; die heet Sint-Nicolaas om 11.15 uur hartelijk welkom namens zijn hele stad. Vervolgens kan de optocht beginnen.

Route door de stad

Via de Kesselskade gaat het over de Sint Servaasbrug de Maas over. Dan door de Rechtstraat en de Hoogbrugstraat naar de Lage Barakken, via de Wycker Brugstraat terug naar de Sint Servaasbrug om nog een keer de rivier over te steken, rechtuit door de Maastrichter Brugstraat naar de Kleine Staat, linksaf de Grote Staat in en door de Spilstraat naar de Markt. Bij slecht weer wordt de ronde aan de oostkant van de rivier door Wyck overgeslagen en maakt de route een extra lus via het Onze Lieve Vrouweplein.

Op de Markt staat het stadhuis, en ook daar staan natuurlijk al veel Maastrichtse kinderen te wachten tot de goedheiligman daar om 12.30 uur aankomt. Hij houdt daar een uur lang zitting. Je bent van harte uitgenodigd om hem daar een hand te komen geven. Kun je niet naar het stadhuis komen? Geen nood, vanaf 14.30 uur is Sinterklaas in Winkelcentrum Brusselse Poort. Ook daar hebben kinderen een uur de gelegenheid om de kindervriend te ontmoeten. Om 15.30 is het tijd voor de Sint om op te stappen. Hij moet immers nog verder het land in om ook in andere steden en dorpen kinderen blij te maken.

Wetenswaardigheden intocht Maastricht

Met Rederij Stiphout kun je in de weken voor vijf december met de boot van Sint-Nicolaas over de Maas varen. De boottocht duurt vijftig minuten en je kunt reserveren op de website van de rederij. Je kunt ook zonder mee te varen op bezoek bij de Sint op de boot. Op 6 december zwaait Maastricht Sinterklaas weer uit. Om 16.00 uur vertrekt hij vanaf het stadhuis met een korte optocht naar de Maaspromenade. Hopelijk komen er veel kinderen met lampionnen om Sinterklaas gedag te zeggen. Dan komt hij volgend jaar vast en zeker graag weer terug naar Maastricht.

Voor meer informatie en het laatste nieuws over de Sinterklaasintocht in Maastricht kijk je op www.sinterklaasinmaastricht.nl


Sinterklaasfan.nl op facebook