Welkom op Sinterklaasfan.nl
Dé enige echte fansite over Sinterklaas. Nederlands belangrijkste en leukste traditie. Hier is alles te vinden over het mooiste feest wat ons land kent

Word ook fan van Sinterklaas

 

 


Leuke Sint links


Sint Nicolaas

Volg ons op Facebook

Sinterklaasintocht in Den Haag

Het is groot feest in Den Haag. Aan de haven van Scheveningen is het een drukte van jewelste. Daar staan ruim 35.000 mensen, zowel volwassenen als kinderen, te wachten. Moeten we nog uitleggen waarop? Straks komt de Pakjesboot 070 aan – met Sinterklaas aan boord. Al vanaf 10.30 uur is het feest. Op het podium zingen artiesten sinterklaasliedjes met de wachtende kinderen. Pieten lopen rond met strooigoed. Niet zingen met je mond vol, hoor. Dan kan Sint-Nicolaas je niet verstaan als hij straks om 11.15 uur in de haven afmeert. De burgemeester staat natuurlijk ook al op Sinterklaas te wachten. Die heet hem om 11.45 uur officieel welkom in de stad.

Rijtoer door Den Haag

Als Sinterklaas voet aan wal heeft gezet, gaat om 12.30 uur de rijtoer van start. Die is ruim een kilometer lang. De goedheiligman wordt begeleid door praalwagens, oldtimers en historische brandweerauto's, bussen, dansgroepen, ezeltjes, je kunt het zo gek niet bedenken. In drie uur tijd worden heel veel winkelstraten aangedaan voordat de stoet in het centrum van Den Haag aankomt. Er worden zo'n 135.000 mensen verwacht die langs de route op de stoep, maar ook op balkons en daken staan te kijken naar de langstrekkende optocht. Er is een Twitteraccount waarop je kunt bijhouden waar de Sint zich op elk moment bevindt, zodat je weet hoe lang het nog duurt voor hij bij jou langskomt. Natuurlijk delen de pieten onderweg strooigoed uit.

Feest in het centrum van Den Haag

Vanaf 15.30 uur begint het voorprogramma in het centrum van Den Haag. Een half uur later wordt de rijtoer verwacht. Het kan natuurlijk druk zijn in de stad. Als de goedheiligman onderweg vertraging oploopt, kan hij best ietsje later aankomen. Om 16.30 zal Sinterklaas het podium betreden om de menigte die hem heeft opgewacht, toe te zwaaien.

Drukte in de stad

De Haagse intocht is, met vaak rond de 150.000 bezoekers, een van de grootste van Nederland. Langs de route van de rijtoer zijn veel wegen en kruispunten tijdelijk afgesloten voor verkeer. Ongeveer tien minuten voor de passage van de rijtoer worden kruispunten afgezet. Het langstrekken van de stoet duurt ongeveer vijftien à twintig minuten; daarna wordt het verkeer weer vrijgegeven. De gemeente adviseert zo min mogelijk de auto te gebruiken en in plaats daarvan de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken.

Voor meer informatie en het laatste nieuws over de Sinterklaasintocht in Den Haag kijk je op www.sinterklaasindenhaag.nl


Sinterklaasfan.nl op facebook