Welkom op Sinterklaasfan.nl
Dé enige echte fansite over Sinterklaas. Nederlands belangrijkste en leukste traditie. Hier is alles te vinden over het mooiste feest wat ons land kent

Word ook fan van Sinterklaas


Alles over Sinterklaas


 


Leuke Sint links


Sint Nicolaas

Volg ons op Facebook

Sinterklaasintocht Rotterdam

Sinterklaas komt elk jaar op de tweede zaterdag van november met zijn stoomboot naar Nederland. Geen wonder dat hij aankomt in Rotterdam, in de grootste haven van Nederland! Hier kan de enorme stoomboot van de Sint goed aanmeren. Sinterklaas wil graag alle kinderen in Rotterdam ontmoeten, dus rijdt hij op zijn schimmeltje de stad door, nadat hij van boord is gestapt. Honderden pieten zijn natuurlijk ook van de partij, om de Sint te begeleiden en om zoveel mogelijk snoep te kunnen strooien.

Rotterdam: de route van de Sint

De Sint wordt verwelkomd op het Willemsplein naast de Erasmusbrug waar zijn pieten kilo's snoepgoed strooien. De pieten stelen hier bovendien de show met hun kunstjes en gekke fratsen. Als dat maar goed gaat en de planning van Sinterklaas niet in de war schopt! Daarna rijdt de Sint verder door de hele binnenstad: van de Witte de Withstraat, naar het Grote Kerkplein. 

De routeplanner van Sint en zijn pieten

De Sint en zijn pieten zullen langs volgende straten gaan:

  • Willemsplein
  • Witte de Withstraat
  • Nieuwe Binnenweg
  • Mauritsweg
  • Mauritsstraat
  • Aert van Nesstraat
  • Meent
  • Grote Kerkplein

Sinterklaasintocht Rotterdam: andere wijken

Rotterdam is een hele grote stad, dus bezoekt de Sint niet alleen het centrum, maar ook andere wijken zoals Feijenoord en Hillegersberg. 

Pietendiploma

De intocht in de stad is wel héél bijzonder, want in Rotterdam kan iedereen zijn pietendiploma halen op het Grote Kerkplein. Alle kinderen kunnen bij de Laurenskerk aan het Grote Kerkplein bewijzen dat ze net zo goed als een echte piet acrobatische kunstjes kunnen vertonen en met pepernoten kunnen gooien. Gehaald? Dan is een klein presentje natuurlijk dik verdiend. Daarna neemt de Sint afscheid van alle kinderen. Hij moet snel weer terug naar de pakjesboot, om samen met zijn pieten verder te gaan met de voorbereidingen voor 5 december.

Bezoek de pakjesboot

Benieuwd hoe zo'n pakjesboot er eigenlijk binnenin uitziet? Iedereen is welkom aan boord om een kijkje te komen nemen. Dat kan niet meteen op de dag van de intocht, want dan hebben de pieten het veel te druk op de stoomboot om bezoek te kunnen ontvangen. Als de rust is wedergekeerd, kunnen alle kinderen komen kijken hoe de cadeautjes worden ingepakt in het pakjesruim, hoe de pepernoten en het strooigoed worden gemaakt door de pieten en zelfs hoe het bed van Sinterklaas eruit ziet!

Sinterklaasfan.nl op facebook