Welkom op Sinterklaasfan.nl
Dé enige echte fansite over Sinterklaas. Nederlands belangrijkste en leukste traditie. Hier is alles te vinden over het mooiste feest wat ons land kent

Word ook fan van Sinterklaas


Alles over Sinterklaas


 


Leuke Sint links


Sint Nicolaas

Volg ons op Facebook

Intocht Sinterklaas in Meppel

14 november 2015 - Sinterklaas is met zijn gevolg veilig in Nederland aankomen. Rond het middaguur meerde Pakjesboot 12 veilig aan de kade aan. Nadat Burgervader Jan Westmaas de Goedheiligman hartelijk welkom hete steeg de Sint op zijn paard Amerigo voor een tocht door de mooie Hanzestad Meppel.
Pakjesboot in zicht! - de mist is helemaal opgetrokken, gelukkig maar.

Zwaaiende Sint
Sinterklaas en hoofdpiet op het dek

Sinterklaas: Meppel is prachtig !

Dat Sinterklaas smaak heeft is duidelijk. Meppel is namelijk een prachtige stad met een mooi plein en een prachtig stadhuis.
De middeleeuwse binnenstad was een fraai decor voor de landelijke intocht. Tijdens De rondgang door de smalle straten met de vele oude gevels werden Sinterklaas en de Pieten toegezongen door vele duizenden kinderen en hun ouders.

Sinterklaas verder door Nederland

Na de mooie ronde door de binnenstad van Gouda kwam Sinterklaas aan bij het stadhuis. Daar op het podium stond een kinderkoot Sinterklaasliedjes te zingen onderleiding van niemand dan, Ellen ten Damme. Sinterklaas werd luid toegejuicht door de duizenden aanwezigen op het grote marktplein. Na het feest vertrokken Sinterklaas en de Pieten naar het Grote Pietenhuis. Ze maken zich op voor de drukke maar gezellige periode hier in Nerderland.Sinterklaasfan.nl op facebook