Welkom op Sinterklaasfan.nl
Dé enige echte fansite over Sinterklaas. Nederlands belangrijkste en leukste traditie. Hier is alles te vinden over het mooiste feest wat ons land kent

Word ook fan van Sinterklaas


Alles over Sinterklaas


 


Leuke Sint links


Sint Nicolaas

Volg ons op Facebook

Intocht Sinterklaas in Gouda

15 november 2014 - Sinterklaas is met zijn gevolg veilig in Nederland aankomen. Rond het middaguur meerde Pakjesboot 12 veilig aan de kade aan. Nadat Burgemeester Milo Schoenmaker de Goedheiligman hartelijk welkom hete steeg de Sint op zijn paard Amerigo voor een tocht door de mooie Goudse binnenstad.
Sinterklaas en Huispiet op de Pakjesboot

Zwaaiende Sint
Langs de kant staan ontzettend veel mensen te zwaaien.

Sinterklaas: Gouda is prachtig !

Dat Sinterklaas smaak heeft is duidelijk. Gouda is namelijk een prachtige stad met een mooi plein en een prachtig stadhuis.
De middeleeuwse binnenstad was een fraai decor voor de landelijke intocht. Tijdens De rondgang door de smalle straten met de vele oude gevels werden Sinterklaas en de Pieten toegezongen door vele duizenden kinderen en hun ouders.


Sinterklaas verder door Nederland

Na de mooie ronde door de binnenstad van Gouda kwam Sinterklaas aan bij het stadhuis. Daar op het podium stond een Pietenorkest Sinterklaasliedjes te spelen onderleiding van niemand dan, OpaPiet. Sinterklaas werd luid toegejuicht door de duizenden aanwezigen op het grote marktplein. Na het feest vertrokken Sinterklaas en de Pieten naar het Grote Pietenhuis. Ze maken zich op voor de drukke maar gezellige periode hier in Nerderland.Sinterklaasfan.nl op facebook