Welkom op Sinterklaasfan.nl
Dé enige echte fansite over Sinterklaas. Nederlands belangrijkste en leukste traditie. Hier is alles te vinden over het mooiste feest wat ons land kent

Word ook fan van Sinterklaas


Alles over Sinterklaas


 


Leuke Sint links


Sint Nicolaas

Volg ons op Facebook

Sinterklaasintocht Den Bosch

Sinterklaas wie kent hem niet? Iedereen kent hem natuurlijk wel en … Hij komt. Hij komt. De lieve goede sint! Zijn beste vriend, zijn beste vriend. De vriend van ieder kind! Sinterklaas komt er weer aan! En dit jaar volgens de pieten met een volle boot met pakjes! Dus alle kinderen in Den Bosch, ik hoop dat lief zijn er weer net zo goed in zat zoals vorig jaar!

Waar komt de Sint dit jaar langs?

De Sint zal tijdens de sinterklaasintocht in Den Bosch net zoals alle andere jaren aankomen via de Oliemolensingel. Vervolgens legt hij de route af die hieronder is beschreven.

De Sint start dus, net zoals elk jaar, zijn sinterklaasintocht in Den Bosch bij de Oliemolensingel. Op deze plaats zullen alle pieten staan om lekkers uit te delen aan de kinderen die braaf zijn geweest. Vervolgens zal hij langs onderstaande straten gaan, richting het stadhuis.

  • De Handelskade
  • De Jan Heinstraat
  • De Orthenstraat
  • De Visstraat
  • De Kruisstraat
  • De Postelstraat
  • De Vughterstraat
  • De Schapenmarkt

Nadien zal hij na een reis van 1 uur door Den Bosch aankomen bij het Stadhuis.

Wat gebeurt er na de aankomst bij het stadhuis?

De Burgemeester verwelkomt de Sint zelf op het bordes van het stadhuis. De route start dus om 12 uur bij de Oliemolensingel, en eindigt om 13.15 uur bij het stadhuis.

Vanaf 12 uur is er al hartstikke veel te doen op de markt. Er zouden net zoals elk ander jaar weer allemaal kraampjes komen te staan met lekkers, zoals koeken en heerlijke drankjes. Ook zijn er allemaal kraampjes met ruimte om spelletjes te doen.

Om 12.15 uur, als de burgemeester Sinterklaas heeft verwelkomd, komen er natuurlijk een paar bedank liederen aan voor de Sint. Iedereen zal hierbij natuurlijk heel hard meezingen. Alle opa's en oma's, de kinderen en natuurlijk ook de ouders zingen uit volle borst.

Vervolgens is het tijd voor de spelletjes. Natuurlijk is het ook tijd om alle tekeningen aan de zo geliefde Sinterklaas te geven. Vergeet echter de pieten niet. Er zijn namelijk tientallen pieten die rondlopen en het zeker niet vergeten als ze een tekening zouden krijgen. Maak dus zeker ook een tekening om af te leveren aan deze pieten. De spelletjes en het ontmoeten van onze kindervriend de Sint gaat door tot 15 uur ‘s middags. Als er echter genoeg kinderen komen, wat waarschijnlijk wel zo is, dan kan het zeker nog wat uurtjes uit gaan lopen. 

Voor alle mensen in Den Bosch: een prettig Sinterklaasfeest!

Sinterklaasfan.nl op facebook