Welkom op Sinterklaasfan.nl
Dé enige echte fansite over Sinterklaas. Nederlands belangrijkste en leukste traditie. Hier is alles te vinden over het mooiste feest wat ons land kent

Word ook fan van Sinterklaas


Alles over Sinterklaas


 


Leuke Sint links


Sint Nicolaas

Volg ons op Facebook

Sinterklaasintocht Almere

Ook dit jaar zal Sinterklaas ons land komen verwennen met snoepgoed en cadeaus. Op de 2e zaterdag in november meert de stoomboot als vanouds aan in Almere en is het feest. Na een lange tocht vanuit het warme Spanje, stapt de Sint bij het Stationsplein op zijn paard en start daar de parade. De Sinterklaasintocht Almere is elk jaar weer een enorme belevenis. Het wordt ook nu weer een traditioneel gezellig en warm feest, waar de blijdschap van de kinderen centraal staat. Honderden Pieten dansen er vrolijk op los. Wie zijn handen ophoudt, wordt getrakteerd op een flinke lading pepernoten. Jong en oud, kleine kinderen en bejaarden: het feest is voor iedereen. De komst van Sinterklaas betekent natuurlijk ook dat er schoenen mogen worden gezet. De Almeerse kindertjes doen dat graag thuis of op school, maar soms bieden winkels ook de mogelijkheid om daar een schoen te zetten met een lekkere wortel of een mooie tekening erbij.

De route van de Sint 

De Sint en zijn Pieten starten hun parade bij het Stationsplein richting podiumlocatie Forum. Al dansend en zingend trekt het gezelschap via de Stationsstraat en Diagonaal naar het Forum. Hier vindt het podiumprogramma plaats, waar kinderen kunnen meezingen en dansen met al die vrolijke Pieten. Net als bij de grote intocht op televisie staat er ook in Almere een groot podium klaar met een mooie stoel voor de Sint. Wie een mooie kleurplaat of tekening heeft gemaakt, mag deze zeker aan de Sint of aan één van de Pieten geven. De Sint wordt daar altijd erg blij van. Het tijdstip waarop het evenement start is op dit moment nog niet bekend.

De volledige route is als volgt:

  • Aankomst aan de Sluiskade in de havenkom van Almere Haven
  • Stationsplein
  • Stationsstraat
  • De Diagonaal
  • Buurtcentrum Het Forum

Elk jaar weer een feest

De Sint en zijn Pieten komen graag in Almere. Ook in voorgaande jaren werd voet aan wal gezet in de havenkom van Almere Haven. Gooiend met pepernoten dansten de Pieten zich een weg door het centrum, waar naast zwarte Pieten ook witte Pieten werden gesignaleerd en Pieten met zwarte vegen in het gezicht. Sinterklaas, die natuurlijk niet de jongste meer is, kan al die hulp goed gebruiken. Het zal nog een verrassing zijn of de Sint ook zijn trouwe paard bij zich heeft. Amerigo doet al sinds de jaren 90 mee en kan zijn rust goed gebruiken. Er staat met al die schoorstenen die moeten worden gevuld nog een behoorlijke taak op hem te wachten. Vol verwachting klopt ons hart!

Sinterklaasfan.nl op facebook