Het Lokaal Sinterklaasjournaal

Lokaal Sinterklaasjournaal in de regio

Het Lokaal Sinterklaas Journaal is dit jaar in de huidige vorm van start gegaan, in zeven jaar tijd is het uitgegroeid van een lokaal (enigszins amateuristisch) plaatselijk journaal tot een serie door op meerdere plekken in Nederland wordt bekeken!

De serie begon in 2011 onder de naam Het Alphens Sinterklaas Journaal, een 9-delige serie over twee pieten die de kinderen konden kijken in aanloop naar de plaatselijke intocht. In de jaren hierna werd het de serie steeds groter, op het hoogtepunt zelfs 19 afleveringen (!). In de loop der jaren zijn er om en nabij 30 verschillende zwarte pieten karakters in de serie te zien geweest.

In 2017 kreeg het Alphens Sinterklaas Journaal vorm binnen een nieuwe stichting, De Fantasie Compagnie. Onder deze stichting is het uitzendgebied enorm vergroot. Dit was een reactie op berichten die men vanuit het hele land op de Alphense uitzendingen ontving. Scholen, intochtcomités en “gewone” kijkers lieten weten het journaal te willen volgen in plaats van het journaal van de NTR.

Het Lokaal Sinterklaas Journaal heeft ieder seizoen een nieuwe, spannende verhaallijn, waarin vaak dieper wordt ingegaan op de avonturen die de pieten beleven in Nederland. Dit jaar richt het verhaal zich op de Fantasiepiet, dit is een hele belangrijke piet, ze is namelijk verantwoordelijk voor alle dingen die worden “verzonnen” binnen de Sint-organisatie (hierbij kan men denken aan; liedjes, gedichten, verhaaltjes etc.). Naast al dat creatieve werk verzint ze ook iedere avond een verhaaltje voor de Sint voordat hij gaat slapen. Fantasiepiet heeft dit jaar alleen een klein probleempje, ze is haar fantasie kwijt! En dat is voor een fantasiepiet niet erg handig natuurlijk… Binnen de serie gaat ze allerlei dingen proberen om haar fantasie weer terug te krijgen. Dit moet uiteraard wel snel gebeuren.. Want de Sint doet geen oog meer dicht sinds ze geen fantasie meer heeft, wat het humeur van de goedheiligman niet ten goede komt

De serie loopt tot en met 4 december en is iedere schooldag te bekijken via het Youtube account van de Fantasie Compagnie.