Facebook verwijderd pagina Sinterklaasfan.nl

24 september 2020 - Vandaag is onze Facebook pagina verwijderd omdat deze niet voldeed aan de nieuwe richtlijnen van FB, lees: foto's en afbeeldingen van Zwarte Piet zijn niet meer toegestaan op FB.

Sinds 26 augustus konden wij onze pagina al niet meer updaten of op een andere manier communiceren met bezoekers en volgers als gevolg van een sanctie door FB. Sinds 19 september is de pagina offline gehaald maar bestond nog wel. We hebben diverse keren bezwaar gemaakt tegen de gang van zaken maar zonder enige reactie van de kant van FB tot dan vandaag de pagina zonder waarschuwing vooraf en zonder ons de gelegenheid te bieden om aanpassingen door te voeren deze is verwijderd.

Wij kunnen ons niet vinden in het besluit van Facebook en begrijpen de actie tegen onze pagina dan ook niet. We zijn zoals gezegd NIET in de gelegenheid gesteld om de pagina aan te passen aan de nieuwe richtlijnen, dit los van de vraag of we dit hadden willen doen. Het gaat er om dat een Techgigant als Facebook blijkbaar bepaald hoe wij in Nederland het Sinterklaasfeest moeten vieren. Ook ons ontgaat niet dat Zwarte Piet verandert, maar dit moet niet op een geforceerde manier zoals we die nu meemaken.

Sinds de start hebben wij met hart en ziel de pagina opgebouwd tot wat het was, de grootste online Sinterklaas community waar het elk jaar weer met name vanaf het najaar goed toeven was. Dit jaar zou de grens van 75.000 volgers zijn gehaald als Facebook niet de richtlijnen had aangepast. Deze aanpassing is het gevolg geweest van terugtrekkende adverteerders op Facebook. Adverteerders, die Facebook boycotten omdat het medium te weinig zou doen tegen racisme.

De keuze voor Facebook was of vele miljoenen dollars verliezen aan advertentie inkomsten of digitale censuur toepassen in Nederland, het laatste is het dus geworden.

En nu? ,wat gaan jullie verder doen?
Op Facebook zal Sinterklaasfan.nl niet meer te vinden zijn maar de website zal gewoon blijven. Kom deze dus vooral bezoeken en wijs anderen daarop.

Helpen?
Je kunt Sinterklaasfan.nl helpen en een plezier doen door een berichtje op je eigen Facebook pagina, blog of website te plaatsen met daarin een linkje naar deze website. Dit is weinig werk maar voor de website van Sinterklaasfan.nl wel belangrijk om nog beter gevonden te worden.

€ Doneeractie van Sinterklaasfan.nl €