Welkom op Sinterklaasfan.nl
Dé enige echte fansite over Sinterklaas. Nederlands belangrijkste en leukste traditie. Hier is alles te vinden over het mooiste feest wat ons land kent

Word ook fan van Sinterklaas


Alles over Sinterklaas


Video van Sint


Leuke Sint links


Sint Nicolaas

Volg ons op Facebook

Sinterklaas laat van zich horenLuister CD Sinterklaas laat van zich horen1-11-2017 - Het Vlaamse productiehuis Koesterende Klank debuteert met het hoorspel-album Sinterklaas laat van zich horen. Een eerste geslaagde uitgave in een reeks voor kinderen. Wij luisterden alvast voor jullie naar deze prettig gestoorde creatie!

De verhalen op Sinterklaas laat van zich horen spelen zich af in en om het kasteel van de Goedheiligman. Een reeks van verrassend originele Pieten beleven een heleboel gekke en gezellige avonturen. Zo is bv. Stoompiet de uitvinder van een heuse stoomduikboot, stoomvliegtuig en stoom-cadeautjes-inpakmachine! Of wat dacht je van de lome Kookpiet die ontdekt dat katten niet van zwemmen houden. Daarnaast zijn er nog de figuren van strenge Hoofdpiet, hyperactieve Hulppiet en ijdele Muziekpiet én uiteraard de Goedheiligman zelf in de hoofdrol. En oh, wat voert die Sinterklaas toch in zijn schild?

Hoorspel Sinterklaas laat van zich horenHet album heeft een gezinsvriendelijke opbouw, konden we merken. Het hoofdverhaal, waarin Sinterklaas en Muziekpiet meezingen met hun draaiorgeltje, is in 6 'afleveringen' opgedeeld en wordt telkens afgewisseld met drie korte, nog gekkere verhaaltjes. Zo kan je je kids dus elke dag naar een blokje laten luisteren. Handig! En naar het einde toe volgt er nog een leuke, mooie verrassing. Maar dat willen we je zelf laten ontdekken! De met muziek en geluidseffecten doorspekte verhalen tonen Sinterklaas en z'n Pieten, zoals je wel merkt, van hun hun meest grappige kant. Hoewel de verhalen gericht zijn op jonge kinderen, is het gezellig luisteren voor jong én oud, vindt bedenker Jorgo De Groof: 'Wie heeft er geen nostalgische herinneringen aan die sprookjes-cassettes van vroeger! Ik moet toegeven dat ik dit vooral maakte voor het kind in mijzelf.'

De personages worden met doldwaze overgave vertolkt door acteurs uit het Belgische Turnhout (Hofpoorttheater Elckerlijc). Een bonte bende die deze verhalen helemaal tot leven brengt. Je hebt enerzijds de cd-versie en anderzijds de digitale release. Voor de cd ging de voorkeur uit naar een uitgave zonder prentenboek. De cd-hoes en het booklet zijn wel voorzien van een aantal kinderlijk mooie illustraties van Frans kunstenaar Jean-Marie Oriot én de liedjesteksten. Als dit goed onthaald wordt, zal de volgende productie er een zijn met geïllustreerd boek, werd er ons verteld.

De hoorspel-cd Sinterklaas laat van zich horen is goed voor maar liefst 72 minuten luisterplezier! Volgens ons is dit iets dat opnieuw en opnieuw door woonkamers en in auto's zal klinken.

Kortom, een echte musthave voor elke Sinterklaas-fan!

Op www.koesterendeklank.com kan je drie tracks gratis beluisteren en de cd of digitale download aanschaffen. Verzendkosten naar Nederland zijn bovendien zeer klantvriendelijk te noemen.

 


Sinterklaasfan.nl op facebook