Welkom op Sinterklaasfan.nl
Dé enige echte fansite over Sinterklaas. Nederlands belangrijkste en leukste traditie. Hier is alles te vinden over het mooiste feest wat ons land kent

Word ook fan van Sinterklaas


Alles over Sinterklaas


Video van Sint


Leuke Sint links


Sint Nicolaas

Volg ons op Facebook

Landelijke intocht Sinterklaas 2017 in DokkumIntocht Sinterklaas in Dokkum18-11-2017 - Eindelijk was het dan zover, de zaterdag in november waar heel Nederland zo lang naar uitgekeken had was aangebroken. In een mooi versierd Dokkum kwam Sinterklaas met zijn pakjesboot er rond het middaguur aan.

Binnenkort zijn hier foto's te zien van de intocht in Dokkum.

Fryske Pit = Friese Piet :)

Friese Piet10-11-2017 Aangenaam, dit is een Fryske Pit, of te wel, een Friese Piet. Er lopen een aantal mee komende zaterdag in Dokkum.

Route landelijke intocht Dokkum bekend

Route landelijke intocht 2017De route die Sinterklaas en zijn gevolg op zaterdag 18 november in Dokkum gaan maken is bekend. De Sint zal op deze dag deze historische stad bezoeken om er de landelijke intocht te vieren. De inschatting is dat circa 25.000 bezoekers zullen gaan genieten van dit mooie kinderfeest. Pakjesboot 12 komt rond 12.00 uur ’s middags aan in Dokkum vanuit de richting van Leeuwarden. Om ongeveer 12.30 uur zal Sinterklaas voet aan wal zetten bij De Dijk in het centrum.

Er zal die dag van ales te beleven zijn langs en aan de route die Sinterklaas af zal leggen. Om 13.00 uur is het de bedoeling dat de Sint met zijn pieten aan komt bij het podium op de Markt.

Route door Dokkum: De Dijk, De Zijl, De Vleesmarkt, Westerbolwerk, Hanspoort, Hogepol, Legeweg, Nauwstraat, Koningstraat, Markt.Intocht Sinterklaas in Dokkum29-5-2017 - Het was tropisch warm vandaag maar toch is er december nieuws te melden, Sinterklaas heeft namelijk Friesland de eer geven om er dit jaar als eerste voet aan wal te zetten, en wel in het mooie Dokkum!

De Goedheiligman vaart op zaterdag 18 november met zijn pieten naar de Friese stad. Hij zal verwelkomd worden door burgemeester Marga Waanders. Dat heeft de NTR maandag bekendgemaakt. De omroep doet traditiegetrouw rechtstreeks verslag van de intocht.- hoe mooi is dat. Alles over de intocht van dit jaar in Dokkum is binnenkort hier te lezen.


Sinterklaasfan.nl op facebook