Welkom op Sinterklaasfan.nl
Dé enige echte fansite over Sinterklaas. Nederlands belangrijkste en leukste traditie. Hier is alles te vinden over het mooiste feest wat ons land kent

Word ook fan van Sinterklaas


Alles over Sinterklaas


Video van Sint


Leuke Sint links


Sint Nicolaas

Volg ons op Facebook

Meevaren op de PakjesbootSint nieuwjaarsduik


foto: Astrid Mellema/RTVNoord

Heb jij je dit jaar goed gedragen? Kom dan naar de Sint tijdens de Pakjesbootdagen. In Haarlem, Hoorn, Huizen, Almere, Willemstad en Rotterdam.

De enige échte, maar vooral bekendste Stoomboot van Sinterklaas is weer in Nederland Pakjesboot 12, ook bekend als het 100 jaar oude, voormalig stoomschip Hydrograaf, is sinds 1985 de officiële stoomboot waarmee Sint en zijn Pieten vanuit Spanje komen varen. Ook dit jaar is de stoomboot wederom ingezet bij de landelijke intocht van Sinterklaas! Na de intocht in Maassluis zal de Pakjesboot 12 de plaatsen Haarlem, Hoorn, Huizen, Almere, Willemstad en Rotterdam aandoen. Aan boord kunnen de kinderen zien hoe de Sint en de Pieten leven en werken. In de kombuis maken de Bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers. In het pakjesruim zijn de Inpakpieten koortsachtig bezig alle cadeaus voor de kinderen van Nederland in te pakken. En als de kinderen heel stilletjes doen mogen ze ook nog een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. In de werkkamer ontmoeten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas.

Nogmaals de Pakjesboot in de haven van Delfzijl
Foto: Zakina

Tijdens deze dagen geeft Sinterklaas kinderen de kans om samen met hun papa en mama, oma of opa of anderen, aan boord te komen kijken. Heb jij altijd al willen weten wat er zich allemaal aan boord van de Pakjesboot 12 afspeelt? Grijp dan nu deze unieke kans en kom één van deze dagen aan boord. 

Pakjesbootdagen:Haarlem Meneertje Pannekoek, Spaarne 14 t/m 16 november
Hoorn Oostereiland, Schuijteskade 17 t/m 20 november 2016
Huizen Nautisch kwartier, kade Mastspoor 21 november 2016
Almere Havenkom, Sluiskade 22-26 22 en 23 november 2016
Willemstad Hotel Bellevue, Benedenkade 24 t/m 26 november 2016
Rotterdam Maritiem Museum, Leuvehaven 30 november t/m 4 december 2016

Exacte openingstijden staan vermeld op de website. Entree; € 9,= p/p .
Alle kinderen moeten vergezeld worden door een volwassene.
Kaarten bestellen via webshop: http://shop.hollandsglorie.nl/pakjesbootdagen
Kijk op www.pakjesbootdagen.nl voor meer details.

 


Sinterklaasfan.nl op facebook