Welkom op Sinterklaasfan.nl
Dé enige echte fansite over Sinterklaas. Nederlands belangrijkste en leukste traditie. Hier is alles te vinden over het mooiste feest wat ons land kent

Word ook fan van Sinterklaas


Alles over Sinterklaas


Video van Sint


Leuke Sint links


Sint Nicolaas

Volg ons op Facebook

Geen paniek! - Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer stoppen als Piet

Sint nieuwjaarsduik

23 mei - Cabaretiers Jochem Myjer en Erik van Muiswinkel hebben besloten te stoppen bij het Sinterklaasjournaal, dit hebben de NTR en impresariaat Hekwerk maandag gemeld. Van Muiswinkel verleende achttien jaar zijn medewerking aan het Sinterklaasjournaal, Myjer was zes jaar aan het programma verbonden. De cabaretiers laten weten de beslissing met pijn in het hart genomen te hebben. "We kijken terug op een groot aantal geweldige Sinterklaasjaren", stellen ze. "Het is nu tijd om het stokje over te dragen en wij wensen de redactie en kijkers veel plezier toe in de toekomst." De NPO vindt het jammer dat de twee mannen stoppen. "Heel veel kinderen - en volwassenen - hebben jaren genoten van de avonturen van de Hoofdpiet en Pietje Paniek in het Sinterklaasjournaal", aldus netmanager Suzanne Kunzeler.

Grootheden

Het is jammer dat deze twee grootheden van het Sinterklaasjournaal stoppen. Gelukkig komt Sinterklaas ook dit jaar weer gewoon aan en kijken we vol verwachting uit naar de nieuwe Pieten." In overleg met Sinterklaas gaat de NTR op zoek naar opvolgers, laat de omroep weten. Van Muiswinkel werd vorig jaar aangeklaagd om zijn rol als hoofdpiet. Volgens tegenstanders van Zwarte Piet maakt de cabaretier zich schuldig aan "uitingen die aanzetten tot discriminatie". De cabaretier had in een talkshow gezegd dat Zwarte Piet een "racistisch persoon uit een racistische tijd" was. Het jaar ervoor pleitte de cabaretier nog over de aanpassing van het uiterlijk van de assistent van Sinterklaas.

Bron: Nu.nl


Sinterklaasfan.nl op facebook