Welkom op Sinterklaasfan.nl
Dé enige echte fansite over Sinterklaas. Nederlands belangrijkste en leukste traditie. Hier is alles te vinden over het mooiste feest wat ons land kent

Word ook fan van Sinterklaas


Alles over Sinterklaas


Video van Sint


Leuke Sint links


Sint Nicolaas

Volg ons op Facebook

Schoolpiet en het jongetje dat onzichtbaar wilde zijn


Schoolpiet helpt Daan

November 2015 - Zwarte Piet als hoofdrolspeler in een anti-pest verhaal

‘Dit is bij uitstek hét pro Zwarte Piet-boek van 2015’

Zwarte Piet is een held, en daarom speelt hij de hoofdrol in mijn verhaal.” Carlo Willemsen vertelt vol passie over het boek dat hij heeft geschreven, met als titel ‘Schoolpiet en het jongetje dat onzichtbaar wilde zijn’. “Een Sinterklaas boek met een mooie boodschap,” aldus de auteur.

‘Schoolpiet en het jongetje dat onzichtbaar wilde zijn’ gaat over een Zwarte Piet die ontdekt dat een jongetje op school wordt gepest. Waarom? Omdat hij altijd dezelfde armoedige kleren en schoenen draagt. Zijn vader heeft namelijk geen werk en dus hebben zijn ouders geen geld om steeds iets nieuws voor hun kinderen te kopen. Daan heeft daarom maar één ding op zijn verlanglijstje staan: hij wil onzichtbaar worden; dan kan niemand hem nog uitlachen en pesten. Dat vindt Schoolpiet niet leuk. Hij laat het er niet bij zitten en bedenkt een plannetje om Daan te helpen. Maar dat plannetje verandert op pakjesavond onbedoeld in een razend spannend avontuur...


Steun de Sinterklaasbank! Fans van Sinterklaas en Zwarte Piet kunnen nu ook via de website Fan van Sinterklaas het boek ‘Schoolpiet en het jongetje dat onzichtbaar wilde zijn’ bestellen. Niet alleen een boek met een echte Zwarte Piet in de hoofdrol, maar tevens een verhaal met een mooie anti-pest boodschap. Bovendien is een gedeelte van de opbrengst van de verkopen die via Fan van Sinterklaas worden gerealiseerd, bestemd voor de Sinterklaasbank, zodat de goedheiligman ook de kinderen van arme ouders niet zal overslaan. >> BESTEL

Sinterklaasboek“Ik schreef dit boek omdat ik zelf heel erg warme jeugdherinneringen aan het Sinterklaasfeest heb,” legt Willemsen uit. “Bovendien word ik behoorlijk moe van die zogenaamde Zwarte Pieten-discussie. Ik besloot een Sinterklaasverhaal te schrijven, waarin Zwarte Piet een heldenrol vertolkt. Dus geen slaaf of minderwaardig persoon, maar iemand waar de kinderen tegenop kijken. En niet alleen de kinderen, maar ook de volwassenen. Aangezien het thema ‘pesten’ momenteel vrij actueel is, leek deze combinatie me zeer geschikt voor een leuk kinderboek. Inspiratie haalde ik uit mijn eigen jeugd. Ik was als kind gek op het Sinterklaasfeest en weet dus nog precies hoe ik het vroeger heb beleefd. Ik heb Sinterklaas en Zwarte Piet op dezelfde wijze geportretteerd, zoals ik zelf altijd tegen ze heb aangekeken. Mijn doel was om het verhaal volledig in de sfeer van het Sinterklaasfeest te schrijven. En om een mooie anti-pest boodschap uit te dragen. Volgens mij is dat gelukt. Ik hoop dat kinderen heel veel plezier aan dit boek beleven en dat ze er iets van opsteken. Dit boek is echt bedoeld voor mensen die ontzettend veel feeling met Sinterklaas hebben.”

Dat zijn uiteraard ook de mensen die voor een klassieke Zwarte Piet zijn. “Dat lijkt me wel,” zegt Willemsen. “Dit is bij uitstek hét pro Zwarte Piet-boek van 2015.
In dit verhaal wordt tevens uitgelegd hoe Zwarte Piet aan zijn kleur komt. Als hij met een jongetje op zijn nek door de schoorsteen kruipt, heeft ook het kind opeens een onherkenbaar zwart gezicht. Het boek is gemaakt met heel veel liefde voor Zwarte Piet. Ik hoop dat ouders het met veel plezier gaan voorlezen aan hun kroost.”

‘Schoolpiet en het jongetje dat onzichtbaar wilde zijn’ is vanaf heden te bestellen via alle boekenwinkels. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina ‘Schoolpiet’.


Sinterklaasfan.nl op facebook