Welkom op Sinterklaasfan.nl
Dé enige echte fansite over Sinterklaas. Nederlands belangrijkste en leukste traditie. Hier is alles te vinden over het mooiste feest wat ons land kent

Word ook fan van Sinterklaas


Alles over Sinterklaas


Video van Sint


Leuke Sint links


Sint Nicolaas

Volg ons op Facebook

Negen nieuwe pepernoot winkels


Pepernoot winkel

Oktober 2015 - De R zit weer in de maand en dat berekent dat we weer richting het najaar gaan, en dus ook richting de gezellige Sinterklaastijd. Voor de liefhebbers van pepernoten is er goed nieuws te melden. Amsterdam had als enige stad een heuse pepernotenwinkel. Maar daar komt verandering in. Pepernotenfabrikant Van Delft uit Harderwijk ziet de omzet van pepernoten al jaren stijgen en wil nu ook rechtstreeks aan de consument gaan verkopen. In totaal komen er daarom negen nieuwe pepernotenwinkels bij. Naast Arnhem komen er vestigingen in Groningen, Den Haag, Zwolle, Haarlem, Den Bosch, Rotterdam, Alkmaar en Maastricht. De bestaande vestiging in Amsterdam wordt uitgebreid.

Meer dan 50 soorten! Volgens de pepernotenproducent uit Harderwijk is de pepernoot razend populair. In het laatste kwartaal van het jaar is het zelfs het meest gegeten koekje in Nederland, zegt de fabrikant. In de winkels worden niet alleen traditionele pepernoten verkocht. In totaal zijn er ruim 50 varianten, waaronder pepernoten met chocolade, framboos, stroop, tiramisu en truffel-kaneel. Hofleverancier van Sinterklaas Van Delft is al sinds 1880 'hofleverancier van Sinterklaas' waar het pepernoten betreft. Van iedere honderd in Nederland verkochte pepernoten komen er ongeveer zeventig uit de bakkerij in Harderwijk. Van Delft bakt jaarlijks meer dan 3 miljard pepernoten.

Zelf pepernoten maken? Kijk hier voor het recept


Sinterklaasfan.nl op facebook