Sinterklaas fansite

Sinterklaas intocht 2010 Harderwijk

Waar zal dit jaar de landelijke intocht zijn van Sinterklaas? Sinterklaasfan.nl weet het natuurlijk als eerste. Lees gauw veder.Mijter Verslag Sinterklaas intocht Harderwijk 13-11-2010

Pakjesboot komt aan in HarderwijkSinterklaas is zaterdag veilig rond 12.30 uur aangekomen in Harderwijk. Samen met duizenden kinderen en hun ouders stonden burgemeester Berends en verslaggever Jeroen van het Sinterklaasjournaal geduldig te wachten op de kade. Eerst leek het erop of Pakjesboot 12 verkeerd was gevaren omdat het zo lang duurde voor het eraan kwam. Wat bleek, de burgemeester en Jeroen stonden met de rug naar de richting vanwaar de boot kwam. Gelukkig maar, want het was toch best nog wel even spannend of alles goed zou gaan. Er was immers een behoorlijke storm geweest onderweg en daardoor waren alle pepernoten van de pakjesboot gewaaid, zo in het water. Gelukkig staat in Harderwijk de grootste pepernotenfabriek van Nederland. Dat wisten de Pieten ook zodat ze al even eerder met de boot in Harderwijk waren geweest om de voorraad pepernoten weer aan te vullen. Vandaar ook het pepernotenspoor op de kade van Harderwijk.

Sinterklaas in HarderwijkHet was druk in Harderwijk. Er was veel vrolijke muziek, kinderen zongen Sinterklaasliedjes en er werden allerlei spelletjes gedaan. De kade bleek behoorlijk hoog voor Sinterklaas. Verslaggever Jeroen en Hoofdpiet hielpen Sinterklaas aan wal waar de Sint hartelijk welkom werd geheten door de burgemeester. Amerigo stond al klaar voor de feestelijk optocht door het oude centrum van Harderwijk zodat Sinterklaas snel in het zadel zat. Nadat de laatst zak met pepernoten uit het ruim van Pakjesboot 12 was gehaald bleek er nog één te liggen, en het bewoog. Wellespiet zag het zelf. De zak kroop uit het schip, zo op de kade, niemand had het door. Wellespiet wel. Hij volgde zak door de straten van Harderwijk. Het kroop bij een huis naar binnen, tot op het dak bij de schoorsteen. Het viel door de schoorsteen naar binnen en wat bleek, er zat een babypiet in de zak. Het was stiekem meegekomen vanuit Spanje en had onderweg alle pepernoten in de zak opgegeten. Maar wat nu? Sinterklaas mocht het niet weten! Wellespiet vond een kinderwagen en ging zo mee in de optocht. Van Huispiet kreeg hij de sleutel van het Pietenhuis waar hij babypiet kon verstoppen. Gelukkig maar.

Op de Vischmarkt werd uitgebreid gedanst en gevierd. De Pieten dansten vrolijk mee op de swingende muziek. Hierna ging het verder door de straten richting het fietsparcours. Hier werden allerlei kunstjes op de mountainbike gedaan. Het zag er allemaal stoer uit. Dat vond Hoofdpiet ook die ook nog even een rondje meereed. Daarna kwam de optocht aan op de Markt waar het grote podium met muziek stond. Alle kinderen zongen vrolijk en de grote stoel van Sinterklaas stond al klaar. Sinterklaas sprak de kinderen en ouders toe en zei: "vanaf vandaag mag iedereen 0 tot 102 zijn schoen zetten"

Nu het feest in Harderwijk afgelopen is breekt er een drukke tijd aan. Alle kinderen moeten immers bezocht worden.

Mijter SponsorsGedichten generator